A Mercedes elküldte kölcsönzött dolgozóit

0
forrás: Mercedes-Benz

A gépjármű-értékesítések globális visszaesése miatt az autóipari lassulás elérte Magyarországot is. A nagy hazai gyártók és beszállítók szerint azonban ez korántsem ért el kritikus szintet, csoportos létszámleépítésekről sincs szó. Az eddig “fullon” kihasznált kapacitások visszafogására és a betöltött pozíciók csökkentésére azonban mindenhol akad példa.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a mindenkori termelési igényeihez igazítva, rugalmasan él a munkaerő-kölcsönzés lehetőségével. Példaként lehet megemlíteni az elmúlt időszakot, amikor átmeneti jelleggel párhuzamosan üzemelt a telephelyen a régi, illetve a 2017 év végén átadott új karosszériaüzemünk – válaszolta a napi.hu megkeresésére a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs osztálya.

Szerintük mindez egy tervezett folyamat része volt: mivel jelenleg már csak az új üzemben, és kizárólag az új generációs kompakt modellek készülnek a kecskeméti gyárban, a tavalyi év folyamán átmenetileg jelentkező, kölcsönzött munkaerővel fedezett pluszerőforrás-igény immár nem áll fenn.

A Kecskeméten készülő kompaktautók, vagyis az A-osztály, illetve a kizárólag Magyarországon gyártott CLA Coupé és CLA Shooting Brake modellek iránt továbbra is világszerte élénk a kereslet. A kecskeméti gyár termelési naptára az egész évre telített, a telephely teljes kapacitással működik, ezért a nyári időszakban sem lesz leállás.

Fontosnak tartották kiemelni, hogy a tavalyi év végén minden fél számára jelentős sikerrel zárultak a szakszervezetekkel folytatott bértárgyalások. A megállapodás eredményeként a leggyakoribb munkavállalói kategóriákban két év alatt összesen 35 százalékkal emelkedik az alapbér a társaságnál, ebből az első, 22 százalékos emelés már 2019. január elseje óta érvényben van. A különféle egyéb juttatásokkal kiegészülő, vonzó munkavállalói csomagnak köszönhetően a kecskeméti gyár stabil és nagyságrendileg változatlan saját dolgozói létszámra támaszkodik – értékeltek a Mercedesnél.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft