Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szakmai fórumokon beszéltek cikkünk alapján a Hírös Hét hangosításáról

- Advertisement -

A fesztivál elején, az ABBA Tribute Show műsora alatt több technikai hiba is rombolta az élményt, és ennek hangot is adtunk cikkünkben. Nem ez volt az egyetlen ilyen hiba a fesztiválon.

Egy, a szakmában dolgozó kontaktunk, arról értesített minket, hogy az első ilyen cikkünk alapján szakmai körökben téma a Hírös Hét hangosítása. Egy másik hangosító pedig képernyőképeket küldött nekünk arról a kommentről, amelyet az ABBA Tribute egyik énekesének barátja posztolt egy szakmai csoportban.

Az írás szerint valóban komoly bajok voltak a helyi technikus gárdával. Azt írja, hogy a kezdés előtt romlott el az egyik énekes fülmonitorja. Ekkor egy lábmonitort kellett hozni ( azokról a hangfalakról van szó, amelyeknek a néző a hátát szokta látni a zenészek lábánál. Ezekben hallják saját vagy társaik hangját, és a többiek hangszereit, mert a nagy hangfalak előre szólnak ), amit a zenekarral jövő technikus tett meg, mert a helyi csapatból senki nem volt a környéken.

A koncert közben a zenei alap pedig azért nem szólalt meg a komment szerint, mert a helyi fénytechnikus nem adott fényt a visszatapsnál a színpadra, ezért a zongorista megbotlott egy kábelben, ami kihúzódott a hangkártyából és az erősítőből. Azt írja, itt sem volt helyi technikus, a gitárosnak kellett bíbelődni vele a zenekar saját emberével.

Koncert közben az egyik énekes ( helyiektől kapott ) mikrofonjában lemerült az elem. A poszt szerint ekkor sem volt helyi segítség, a közönségből kellett összeszedni őket, majd harmadik próbálkozásra tudtak használható elemet tenni a mikrofonba.

Egy bennfentes szerint a kisszínpadi hangosítást pedig csúnyán alulméretezték. Ide mélynyomókat se rendeltek, azt úgy kellett hozni később, de még így sem volt elég a hang. Azért recsegett-ropogott a zene, mert az erősítők nem bírták a tempót, folyamatosan túlhajtva üzemeltek. Vélhetően azért, hogy a nagyszínpad műsora ne legyen zavaró itt, szóval kipréselték amit csak lehetett, hát így jött össze.

- Advertisement -
Exit mobile version