Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kecskeméti campus: álom és valóság

- Advertisement -

Átmatricázott befejezési határidő, bekerített építési terület, ki-be járkáló munkások. Ez ma a kecskeméti egyetem campusa. Pedig már jó ideje itt oktatásnak kellene folynia. Nézze meg drónfelvételen, hogy áll az építkezés!

Neumann János Egyetem Kecskemét Campus projekt - álom és valóság

 

Egyre csak tolódik az átadás

Az álmok beteljesülése azonban alaposan csúszik. Nézzük sorrendben! A kifotózott cikkekben a dátumokat pirossal húztuk alá.

2015-ben letették az alapkövet, akkor az MTI úgy tudósított, hogy 2017-ben már kész lesz az egész komplexum. A kormany.hu oldalról fotóztuk ki a tudósítás részletét.

Majd az egyetem honlapja 2018 tavaszát írta az elkészülés idejének.

 

A Lokál azt közölte később, hogy 2018 nyarán készül el.

 

Az Építészfórum viszont 2018 szeptemberéről írt az MTI alapján.

 

A KEDO Zrt. később 2019 nyarára ígérte az átadást.

 

Most azt írja az egyetemi honlap, hogy 2019 szeptemberének végén jöhetnek a hallgatók.

Így várták fiatalok az oligarcha-képzés elindulását

Több fiatal már tegnap az épülethez vonult, le ne maradjanak a megnyitásról. Az építkezés mellett táboroztak le, és ott írták alá a jelentkezési lapot az „oligarcha-képzés”-re. Az akciót a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti csapata szervezte, amelyhez a Szövetség a Hírös Városért Egyesület fiatal jelöltjei is csatlakoztak. Hoztak magukkal egy mérföldkövet is, utalva arra, hogy az elmúlt években olyan sokszor elhangzott az építkezésről szóló beszédekben a mérföldkő szó.

Van pénz lóvéra

Az építkezés alatt nem csak a határidők változtak, hanem a beruházás ára is. A kezdeti 12 milliárdos összeg idén augusztusban már 13 és fél milliárd volt – tudósított a napi.hu. Ez azonban az első ütem költsége. A Magyar Narancs, szakértőkre hivatkozva azt írta, hogy az összes épület felhúzása 40-50 milliárd forint is lehet.

A kecskeméti egyetem építése mögött a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványai állnak. Ezek hozták létre a beruházást koordináló KEDO Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója Matolcsy rokona, Szemerey Szabolcs, a kecskeméti polgármester férje lett.

- Advertisement -
Exit mobile version