fbpx

FRISS HÍREK

KecskemétRocks szervezők: "Ha szóltak volna telefonon, hogy srácok, volna még itt két gida, egyszerűbb lett volna a dolgunk.

- Advertisement -

Ahogy jeleztük korábbi cikkünkben, kérdésekkel fordultunk a KecskemétRocks szervezőihez. Megjöttek a válaszok. Hogy olvashatóbb legyen, egy kérdés, egy válasz bontásban adjuk közre.
– Szeretnénk megtudni, hogy a polgármester mellett éneklő két
fideszes képviselőjelölt ( nem voltak még képviselők, nem önkormányzati
dolgozók ), magánemberként miért kaphatott ekkora médiafigyelmet?
„Ja, hogy képviselőjelöltek? Egészségükre. Meg hogy nem voltak még képviselők? És nem az önkoriban húzzák az igát? Figyi, mi nemhogy azt nem tudtuk, hogy mit csinálnak, de azt meg aztán végképp, hogy mit nem. De köszi, hogy elmondtátok! Mondjuk, rohadtul nem érdekelt bennünket, de így egy értékes információval több van.
Ezt biztosan tőlünk akartátok megkérdezni? Mégis mit kéne foglalkoznunk azzal, hogy a médiában miért kaptak akkora figyelmet? Mi rockzenészek vagyunk, csak az érdekel bennünket, amit rólunk írnak. Úgyhogy gőzünk sincs, arra buzdítunk Titeket, mint professzionális újságírókat, hogy a kérdéseiteket azoknak a médiumoknak tegyétek fel, amelyek „ekkora” figyelmet szenteltek nekik. Pl. magatoknak. :-D”
– Ők hogy kerültek oda az első sorba?
„Úgy, hogy oda álltak be. Ha az utolsóba akartak volna beállni, azzal sem törődtünk volna. Tőlünk egymás nyakába is ülhettek volna.”
– Részt vettek-e a jelentkezési folyamaton úgy, mint a többi magánember?
„Sajnos igen, úgy hiányzott ez nekünk, mint púp a hátunkra. Több száz videót néztünk és értékeltük végig, értesítettük a jelentkezőket, több száz ember adatait rendszereztük, küldtük a hírleveleket, hívogattuk őket telefonon a rendezvény előtt napokon keresztül, hogy tényleg jönnek-e, kezeltük a nyűgjeiket, ha voltak. Nem panasz, mi akartuk ezt, minden percét imádtuk, alig várjuk, hogy kezdhessük elölről az egészet. De azért mi sem hülyültünk meg, hogy akiket protokolláris alapon amúgy is beengednénk, azok miatt még fölösleges pluszmunkát is csináljunk magunknak. Na, hát ők megcsinálták nekünk. Ha szóltak volna telefonon, hogy srácok, volna még itt két gida, egyszerűbb lett volna a dolgunk. De mindegy, belefért.”
– Önök tudtak-e arról, hogy a közelgő választás két fideszes jelöltje is énekelni fog?
„Honnan a vérből tudtuk volna? Meg hol érdekel ez bennünket? Szerintetek foglalkozunk azzal, hogy az 500 résztvevő zenész közül ki indul valahol egy választáson? Aha, biztos pont arra lett volna még energiánk, hogy választási névjegyzékeket böngésszünk.”
– Ezt jelezte-e Önöknek bárki?
„Az előző válaszból már kb sejthető, hogy erre a  kérdésre mit reagálunk. De oké, azért járjuk le. Szóval. Nem jelezte senki, de nem is éreztük hiányát. A polgármester-asszony már tavaly novemberben mondta, hogy szeretne énekelni (sajtónyilvánosan közölte), most megjelent a kísérőivel, mondtuk, oké, keziccsókolom, akkor itt vannak a KecskemétRocks-os pólók, inkább azokban tessenek virítani, ne vesszen már kárba a logózható felület. Aztán rajta, mehet a risza, de aztán csak keményen, ez nem a füredi Anna-bál, itt nem szalvétával, ujjbeggyel fogdossuk a mikrofont. Szerintünk megértették.”
– Jól tudjuk, hogy Botka László polgármester Szegeden csak beszélt a színpadon, de nem énekelt?
„Jól, jól. Bár megkérdeztük, hogy van-e kedve egy kis hadbanghez, de lepasszolta. Végülis talán mindenkinek így volt jobb. (De a kabinetjéből akkor többen is zenéltek, a front cájgot meg idén az egyiküktől béreltük.) Aztán amikor beszélt, volt kis önfényezés, de nem vészes, tudta, hogy nem kell a sok rizsa. Ebben a kecskeméti polgi is ügyes volt, a szpícset letolta 20 másodperc alatt, senki nem bánta, hogy két órányi tökig ázás után nem olvasta fel szanszkritül az egész Mahábháratát. Szegeden a megyei közgyűlés fideszes elnöke, na az dobolt, úgy látszik, ez egy ilyen muzikális párt, aránylag jól is nyomta az öreg. Ő is beszélt valamit, hogy mekkora élmény ez, de semmi politikai szöveg, paroláztak is ott Botival, elég normális volt köztük a szitu, ahogy láttuk, meg amennyire ez érdekel bennünket (semennyire, pont leszarjuk). De tőlünk ölhetik is egymást a földön fetrengve egészen addig, ameddig a koncertünk közben nem rúgják ki a főtáp kábelt. :-D”
Az eseményről készített élő videónkat le kellett vennünk, mert állítólag ez egy magánrendezvény volt, és engedély nélkül, illetéktelenül voltunk ott, és különben is megsértettünk minden etikai és szakmai szabályt. Valamint a forgatott klip az MTV tulajdona, hát legyen, ebben engedtünk. Az eredeti cikkben megfogalmazottakat azonban fenntartjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...