Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Azonnal egy félrevezetéssel indította a ciklust a Fidesz

- Advertisement -

A választók felé semmi köszönet nem került ki a kecskeméti Fidesz Facebook oldalára, és a kecskeméti választási eredményről sem lehet itt olvasni. Kikerült viszont egy központi kommunikációs elem, ami totálisan félrevezető. Kitettek ugyanis egy naracsszínű térképet azzal a felirattal, hogy továbbrta is a Fidesz-KDNP a legerősebb. A grafika a szöveggel azt sejteti, hogy totálisan letarolták az országot. Miközben szó nincs erről. Ez a térkép csupán a megyei közgyűlések összetételére utalhatna, amelyeket kétségtelenül uralnak. És ez ugyan jelzi, hogy a 10 ezer főnél kevesebb lakosságú településeken rájuk szavazott a többség, ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a megyei listák esetében nem érvényesült az ellenzéki összefogás, tehát ott több felé mentek a szavazatok. Tehát a helyén kell kezelni ezt a narancsos térképet.

Fidesz/Facebook

Főleg annak a tudatában, hogy a megyei közgyűlések alaposan kiherélt testületek, amelyeket éppen Orbán Viktor és korábbi kormánya csonkított meg. A Népszava így írt erről: „Míg 2010-ben a 19 megyei önkormányzat több száz milliárd forintból gazdálkodott, idén összesen 16,3 milliárd forintot költhetnek el. Ez a pénz pedig gyakorlatilag elmegy a közgyűlés tagjainak javadalmazására, illetve néhány fős apparátus fenntartására. A megyei költségvetések átlagosan a 2010-es források 2-4 százalékára zsugorodtak, a Fidesz-kormány elvette feladataikat, oktatási, egészségügyi, fejlesztési intézményeiket.

A lap megjegyzi azt is, hogy a megyei közgyűlések ma nem mások, mint politikusok „elfekvői”. A Népszava a cikk végén azt kérdezi, hogy vajon az eredmények tudatában, újraéleszti-e a kormány a megyei közgyűléseket, látván, hogy jelentős hatalma csupán ezeken – az amúgy kiüresített –  fórumokon maradt.

A lap kiszámolta: 3009 olyan település van, ahol 10 ezernél kevesebben laknak. Ezek közül 517-ben választottak kormánypárti vagy a Fidesz-KDNP támogatású polgármestert. 5 éve még 518 ilyen település volt. Tehát nem taroltak, hanem romlott is a helyzetük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version