Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Tovább súlyosbodott a munkaerőhiány Magyarországon

- Advertisement -

Több szektorban is nagyon megugrott az álláskeresések száma az év harmadik negyedévében, írja a Világgazdaság. A banki pozíciók esetében 27, a vendéglátásban 14, az építőiparban 5 százalékkal nőtt a betöltendő helyekre kereső hirdetések száma. A Világgazdaságnak az ország legnagyobb HR-szolgáltatójának vezetője kijelentette,

„az említett szektorokban továbbra is szükség van munkaerőre, nem érezzük a hiány enyhülését.”

Sőt, Juhász Csongor szerint „ugyanolyan nehéz képzett szakmunkást találni vendéglátós és szállodai pozíciókra, mint korábban, az építőiparban pedig az aktuális beruházások miatt kell továbbra is sok munkavállaló.” Az autóiparban az elektromos gépjárművek gyártásához beszállító cégek nem találnak kellő számú dolgozót, de rossz a helyzet a kereskedelemben is.

Tartós a hiány a technológiai területeken: se épületlakatost, se géplakatost, se mérnököt nem találni. Utóbbiért valóságos küzdelem folyik.

444.hu

- Advertisement -
Exit mobile version