fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Országos vitaműsorban volt téma a Kecskeméti KSE-ügy

- Advertisement -

Csütörtökön este az ATV A nap híre című műsorában a Borkai-ügy kapcsán jött fel a kecskeméti sportcég eltűnt százmillióinak az ügye.

A győri polgármester bukásához vezető horvátországi yachtos út fejleményeit boncolgatták a stúdióban. Majd Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy vannak még ügyei a Fidesznek máshol is az országban.

A téma a 18. perctől kezdődik ide kattintva tekinthető meg az ATV oldalán.

A Kecskeméti KSE büntetőeljárására hívta fel a figyelmet:

„Az egész menedzsmentet elvitték, de azt az alpolgármestert, aki ha jól emlékszem a Matolcsy család oszlopos tagja, és azt a polgármestert, aki ezeket a számlákat ellenjegyezte, a pénzt átutalta, aztán soha az életében nem ellenőrizte, hogy ellopták-e a pénzt, vagy nem, azt még szerintem tanúként sem hallgatták ki ezekben az ügyekben. Polt Pétert is rendszeresen citáltam a Parlamentben, de megcsinálják!” – mondta a honatya, párhuzamot vonva a Borkai-üggyel.

A képviselő annyiban tévedt, hogy az akkori polgármestert, dr. Zombor Gábort beidézte a bíróság, hogy meghallgassák. Ugyancsak beidézték meghallgatni az akkori gazdasági ügyekért felelős alpolgármestert, Szemereyné Pataki Klaudiát, aki most vezeti a várost.

Hasonló cikkünk:  Tök jól hangzik, hogy világutazó, de hogy jutott el idáig?

Az ügy elsőrendű vádlottja F. Zoltán, a ma már felszámolás alatt álló kecskeméti KSE Kft. egykori ügyvezetője (egészen 2011 novemberéig), egyben 2008. július 1-től mindmáig a Kecskeméti Sportiskola igazgatója. Másodrendű vádlott Vörösmarty Attila, a cég egykori marketingigazgatója 2010 áprilisáig, a Fidesz korábbi városi elnöke, 2006-2010 közötti frakcióvezetője. Harmadrendű a kft. volt könyvelője, K. Márta, a negyed-, ötöd- és hatodrendű vádlottak pedig a KSE Kft.-hez fiktív számlákat benyújtó cégek ügyvezetői, egyikük M. Richárd, korábbi válogatott kézilabdás, a Pick Kézilabda Zrt. 2011-2014 közötti vezérigazgatója. A vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények.

Az ügyről itt írtunk korábban:

Folytatódott a KSE-ügy: hamis aláírások vannak a bérjegyzékeken

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...