Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Már mobilapplikációval is megvásárolhatók a helyi buszjegyek és bérletek

- Advertisement -

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel megállapodva a Mobiljegy alkalmazás előrehozott bevezetése mellett döntött, március 31-től.

A két cég közötti együttműködés értelmében többfajta, a helyi buszközlekedésben használható menetjegyet és bérletet az alkalmazás segítségével is meg lehet vásárolni 2020. március 31-től. Az új, már működő szolgáltatás mielőbbi bevezetése a színvonal emelése mellett azért is indokolt, mert a kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt március 16-tól határozatlan időtartamra megszűnt a vonaljegy értékesítés az autóbuszokon, és az utasok átmenetileg a fel- és leszálláshoz nem vehetik igénybe az első ajtókat, az autóbuszvezetők védelme érdekében.

A Kecskeméti Közlekedési Mobiljegy a helyi buszközlekedésben használható menetjegyek, bérletek mobilapplikáción keresztül megvásárolható és felhasználható digitalizált formája. A megfelelő jegy vagy bérlet kiválasztása után akár az előzetesen feltöltött egyenlegből, akár bankkártyával közvetlenül ki lehet egyenlíteni a jegy vagy bérlet árát. Lehetőség van a bankkártya elmentésére, ez tovább rövidíti a vásárlási időt. A díjterméket az utasnak nem kell külön érvényesítenie, mert a vásárláskor megadott időpontban a díjtermék automatikusan megkezdi érvényességét.

A Közlekedési Mobiljegy applikáció letöltése és a regisztráció után tehát okostelefonnal bármikor, bárhol meg lehet vásárolni egyszerűen és gyorsan a kívánt díjterméket, plusz költségek nélkül.

A Kecskeméti Közlekedési Mobiljeggyel kapcsolatos részletes tudnivalók honlapunkon olvashatók: www.keko.hu

A legfontosabb információk:

Az alábbi menetjegyek és bérleteket válthatók meg az alkalmazás segítségével:

  • Teljes áru menetjegy elővételben: 250 forint
  • Hetijegy: 2 320 forint
  • 30 napos összvonalas bérlet: 6 610 forint
  • 30 napos Tanuló bérlet: 2 300 forint
  • 30 napos Nyugdíjas bérlet: 2 300 forint
  • A napijegyeket és a bérleteket nem kell külön érvényesíteni, ebben nincs változás a papíralapú változatokhoz képest.
  • Ha az utas jegyellenőrrel találkozik, az applikációban kell bemutatnia az érvényes jegyéhez vagy bérletéhez tartozó jegykódot. A díjterméket a Közlekedési Központ munkatársai a járványügyi helyzet miatt jellemzően szemrevételezéssel ellenőrzik, a későbbiekben elektronikus ellenőrzésre is van mód.
  • A már felhasznált jegyek, bérletek visszakereshetők az alkalmazásban.
  • Az applikáció segítségével a jegy bárhol, bármikor megvásárolható, akár közvetlenül a járat indulása előtt is a megállóban.
  • Fontos: a megvásárolt menetjegy a vásárlás után 2 percig még nem használható. A beállított utazási idő megkezdésétől számítva 20 perc áll rendelkezésünkre, hogy érvényes menetjeggyel megkezdjük utazásunkat.
  • Minden esetben érdemes meggyőződni arról, hogy érvényes mobiljegy birtokában szálljunk fel a buszra.
  • A teljes áru menetjegy egy útra érvényes.

A hagyományos, papíralapú jegyek és  bérletek a Mobiljegy alkalmazás bevezetése után is megvásárolhatóak az árusító helyeken, ezek elérhetősége és nyitvatartása megtalálható a cégünk honlapján: https://keko.hu/menetjegyek-es-berletek-arusitasa.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version