Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Március 15. – az önkormányzat és az ellenzék is lemondta az ünnepséget. A Nyíri-erdőben is elmarad

- Advertisement -

Közleményben tudatta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, hogy elmarad a március 15-i városi megemlékezés a koronavírus miatt, elővigyázatosságból. Hozzáteszi, hogy a városban nincs jelen a koronavírus, és az önkormányzat nem lát el járványügyi feladatokat, ettől függetlenül az elővigyázatossági intézkedéseket megteszik. Például:

„-Intézményeinkben felszereljük a kézfertőtlenítő készülékeket úgy, hogy azok közvetlenül a bejáratnál elérhetők legyenek.
-Zajlik a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszok fertőtlenítése.
-A Kecskeméti Fürdő külön elővigyázatossági intézkedéseket vezetett be, kérem, hogy a látogatók saját érdekükben tartsák be az ajánlásokat.
-Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a kórházakhoz hasonlóan a szociális intézmények sem látogathatók.
-A március 15-i hivatalos városi ünnepséget az önkormányzat nem tartja meg. Az ünnepi beszéd videója megtekinthető lesz a városi hírportálokon és a közösségi média felületein. A kecskemétiek természetesen szabadon, tetszőleges időpontban koszorúzhatnak.
-Javaslom, hogy a különböző egyéb rendezvények megtartását a szervezők vegyék fontolóra.
-Javaslom, hogy a háziorvosi rendelőkben mindenki csak annyit tartózkodjon, amennyit feltétlenül kell, ezzel is csökkentve az esetleges megbetegedés kockázatát.
-Javaslom, hogy a külföldről hazaérkezők vegyék fontolóra a 2 hetes önkéntes karanténba vonulást.
-Kérem, hogy a szakmai ajánlásokat kísérjék figyelemmel és tartsák be.”

Az ellenzék sem tartja meg az ünnepséget

Dr. Brúszel Lászlótól, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a Szövetség és az azt támogató ellenzéki pártok széchenyivárosi ünnepségét sem tartják meg. Csendes koszorúzásra készülnek március 15-én a Kossuth-szobornál.

A fürdő két rendezvényt is tervezett volna

Közben kérdéssel fordultunk a fürdőt üzemeltető Hírös Sport Kft. felé, hogy a hétvégére tervezett kiemelt programokat a fürdőben megtartják-e. Amint válasz érkezik, megírjuk.

UPDATE 12:55

Közben megtudtuk, hogy a Nyíri-erdei (a Kefag Zrt. szervezésében) ünnepség és csatabemutató is elmarad idén.

UPDATE 15:30

Elővigyázatossági intézkedés céljából, a koronavírus fertőzések megelőzése érdekében elmarad a Kecskeméti Fürdő márciusi éjszakai fürdőzése és a családi nap is.

- Advertisement -
Exit mobile version