fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Publicus: négyből hárman elmennének szavazni

- Advertisement -

Az elmúlt öt évben – kisebb átmeneti visszaesésekkel – folyamatosan nő azok száma, akik „inkább elégedettek” azzal, „ahogy az országban mennek a dolgok” – derül ki a Publicus Intézet reprezentatív felméréséből. Míg 2015 júliusában a megkérdezettek 31 százaléka gondolta így, ez az arány 2020 februárjára 47 százalékra emelkedett, az „inkább elégedetlenek” aránya pedig 66-ról 49 százalékra csökkent.

A Népszava megbízásából készült kutatás szerint őrzi vezető helyét a Fidesz. A februári minta alapján az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 29 százalékos volt, a Demokratikus Koalíció (DK) tábora 9 százalékos, míg az MSZP-t és a Momentumot 8-8 százalék támogatja. A Jobbik 6 százalékon állt.

A biztos szavazók között a Fidesz 37 százalékot kapott, a DK 11 százaléka mellett az MSZP és a Momentum 10-10 százalékon, a Jobbik 7 százalékon állt.

Hasonló cikkünk:  Egy szolnoki eset is rávilágít a postai dolgozók elleni támadásokra

Februárhoz képest a március eleji adatfelvétel csak hibahatáron belüli változásokat hozott, a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében 29 százalékos, a DK tábora is maradt 9 százalékos, és nem változott az MSZP és a Momentum 8-8 százaléknyi támogatottsága sem. A Jobbik 6-ról 7 százalékra „erősödött”. A biztos szavazók körében Fidesz 38 százalékot ért el, a DK 12 százalékot, az MSZP-Momentum-Jobbik pedig fej fej mellett – 10-9-8 százalékon – áll.

A szavazási kedv egyébként kifejezetten erős, a megkérdezettek háromnegyede biztosan, további 13 százaléknyi valószínűleg elmenne voksolni egy most vasárnapi választáson. A legelkötelezettebbek a Momentum és a Fidesz hívei: előbbi párt szavazói közül 88 százalék ígérte biztosra részvételét, míg a kormánypártiak közül 87 százalék venne részt mindenképpen egy most vasárnapi voksoláson.

Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...