fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Publicus: négyből hárman elmennének szavazni

Az elmúlt öt évben – kisebb átmeneti visszaesésekkel – folyamatosan nő azok száma, akik „inkább elégedettek” azzal, „ahogy az országban mennek a dolgok” – derül ki a Publicus Intézet reprezentatív felméréséből. Míg 2015 júliusában a megkérdezettek 31 százaléka gondolta így, ez az arány 2020 februárjára 47 százalékra emelkedett, az „inkább elégedetlenek” aránya pedig 66-ról 49 százalékra csökkent.

A Népszava megbízásából készült kutatás szerint őrzi vezető helyét a Fidesz. A februári minta alapján az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 29 százalékos volt, a Demokratikus Koalíció (DK) tábora 9 százalékos, míg az MSZP-t és a Momentumot 8-8 százalék támogatja. A Jobbik 6 százalékon állt.

A biztos szavazók között a Fidesz 37 százalékot kapott, a DK 11 százaléka mellett az MSZP és a Momentum 10-10 százalékon, a Jobbik 7 százalékon állt.

Hasonló cikkünk:  Mégsem kell külön képesítés a lángossütéshez
Hasonló cikkünk:  Több mint 200 ezer kisnyugdíjasnak csak álom az 50-56 ezer forintos nyugdíjprémium

Februárhoz képest a március eleji adatfelvétel csak hibahatáron belüli változásokat hozott, a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében 29 százalékos, a DK tábora is maradt 9 százalékos, és nem változott az MSZP és a Momentum 8-8 százaléknyi támogatottsága sem. A Jobbik 6-ról 7 százalékra „erősödött”. A biztos szavazók körében Fidesz 38 százalékot ért el, a DK 12 százalékot, az MSZP-Momentum-Jobbik pedig fej fej mellett – 10-9-8 százalékon – áll.

A szavazási kedv egyébként kifejezetten erős, a megkérdezettek háromnegyede biztosan, további 13 százaléknyi valószínűleg elmenne voksolni egy most vasárnapi választáson. A legelkötelezettebbek a Momentum és a Fidesz hívei: előbbi párt szavazói közül 88 százalék ígérte biztosra részvételét, míg a kormánypártiak közül 87 százalék venne részt mindenképpen egy most vasárnapi voksoláson.

Népszava

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...