fbpx
8.7 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Veszélyhelyzet: A legújabb kecskeméti intézkedések

- Advertisement -

A polgármester közleménye:

„Ma (2020. március 16-án) délelőtt azonnali kezdéssel összehívtam a Városi Operatív Törzs szűkített ülését. A meghozott intézkedések:

-A kecskeméti önkormányzati kulturális intézmények – múzeumok, kiállítóhelyek, könyvtárak, Hírös Agóra és intézményei – 2020. március 17. (keddtől) zárva tartanak. Javasoljuk a nem önkormányzati fenntartású kulturális intézmények bezárását is.

-2020. március 19-én (csütörtökön) az önkormányzat délelőtt rendkívüli bizottsági üléseket, délután rendkívüli közgyűlést tart.

-2020. március 20-tól (péntektől) a polgármesteri hivatal elsősorban home office-ban (otthoni munkavégzés) működik. Az esetlegesen hiányzó technikai feltételeket addig ki kell alakítani.

-A házasságkötési szertartások létszámát 15 főben korlátozzuk.

-Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál vizsgálják meg a home office lehetőségét. Készüljön jogi segédanyag az intézményvezetők és cégvezetők részére az állásidőre, munkaidő keretre, stb. vonatkozóan, a home office munkavégzés által nem megoldható feladatot végző munkavállalók tekintetében.

-Az összes fesztivált, kulturális rendezvényt lemondjuk, az előkészületeket abbahagyjuk. Ez vonatkozik a júliusra tervezett Csiperó fesztiválra és a Nemzetközi Gyermek Játékokra (ICG) is.

-2020. március 18-tól (szerdától) a bölcsődékben és az óvodákban rendkívüli szünet lesz. Ez vonatkozik a nem önkormányzati fenntartású intézményekre is. A nem önkormányzati fenntartású bölcsődék, óvodák jelezzék az önkormányzat számára, hogy a feltétlenül szükséges intézményi felügyelet hány gyereket érint, és ezt hogyan tudják megoldani.

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

-Az óvodások és bölcsődések számára a közétkeztetést elvihető ebéd formájában biztosítjuk – a népegészségügy szakmai véleményének függvényében.

-2020. március 17-től (keddtől) a közösségi közlekedés tanszüneti menetrend szerint zajlik majd. Az első ajtókon fel- és leszállni nem lehet. A fedélzeti jegyértékesítés megszűnik. Az autóbuszokon fokozott jegyellenőrzés lesz. A tanszüneti menetrend arra a rövid időszakra marad érvényben, amíg a Kecskeméti Közlekedési Központ kidolgozza a minimum szintre csökkentett szolgáltatás kereteit.

-A Margaréta Idősotthonban zajló építési munkálatok kapcsán a kivitelezőtől kérjük a belső munkavégzés szüneteltetését, átmeneti időre.

-A körbekerített játszótereket lezárjuk. A kerítéssel nem rendelkező játszótereket körbe szalagozzuk, és figyelmeztető táblával látjuk el. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont játszótere és egyéb sporteszközei nem használhatók.

-A piaci árusok csak gumikesztyűben nyúljanak az áruhoz! A vevőket pedig határozottan kérjék arra, hogy az áruhoz ne nyúljanak.

-A nyugdíjas házak lakóinak és minden idősnek javasoljuk, hogy maradjanak otthon, bevásárolni se járjanak ki.

-2020. március 18-tól (szerdától) kezdődjön el azon kecskeméti diszpécserszolgálat működése, amely az idős embereket élelmiszer, gyógyszer és tisztálkodószerek beszerzésével segíti. A diszpécserszolgálat részére biztosítani kell a szükséges eszközöket (laptop, telefon, kesztyű, fertőtlenítőszer).

 

Vigyázzanak magukra, egymásra! Csak akkor mozduljanak ki otthonaikból, amikor feltétlenül szükséges!

Üdvözlettel:

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...