Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kiskunfélegyházán közösségi összefogással készülnek a maszkok

- Advertisement -

A kiskunfélegyházi polgárok nem várnak más segítségére, önmagukat látják el maszkokkal a koronavírus vészhelyzetben. A maszk hiánycikk, amit boltban vagy gyógyszertárban lehetetlen kapni. A közösségi oldalon terjedt el az a kezdeményezés, amely arra buzdít, hogy az emberek lássák el magukat maszkokkal.

Fábián Katalin, a Honvéd pálya ruhakarbantartója fogta össze a jelentkezőket. A szabásban és varrásban tucatnyian segédkeznek. Volt aki ruhaanyagot adományozott, voltak, akik anyagilag járultak hozzá, mint Kollár László és Horváth Tamás, a Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselői.

Eddig 2500 db maszk készült el

A helyi kórház jelezte, hogy a maszkhoz anyagot tudnak biztosítani. A kezdeményezés eredményeként 2500 db maszk készült el. Eddig. Kunszállásról is csatlakoztak az akcióhoz. A maszkokat nemcsak helyi lakosok, hanem a kórház részére is varrják.

Egy pillanatra el is fogyott az alapanyag Kiskunfélegyházán, de a közösségi médián keresztül segítséget kértek a szervezők. Érkeztek is a felajánlások, ami után újra megindult a varrás.

Koronavìrus - Kiskunfélegyháza

A művese állomás és a kórházi takarító személyzet részére is készítettek maszkokat

A művese állomás és a kórházi takarító személyzet részére 50-50 db maszkot adományoztak. A mozgássérült egyesület tagjainak 160 db maszkot adtak át.

Kollár László önkormányzati képviselő Tiszaalpáron adott át a támogatóktól kapott anyagi forrásokból vásárolt fertőtlenítőszereket és maszkokat a Tavirózsa Nyugdíjas Otthon lakói részére.

Csányi József polgármester is megszervezte a művelődési házban a varrószakkör gépein a varrást. Első körben a 65 év felettieknek és a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családoknak készítettek maszkokat, családonként kettőt. Több mint 1500 maszkot gyártottak eddig.

Fontos információ a többször használatos szájmaszk viseléséhez!: A maszkokat az átvétel után magas hőmérsékleten kell kimosni és kivasalni. 4 óra elteltével a használt maszkokat magas hőmérsékleten kell kimosni és kivasalni. A maszkviselés önmagában nem elég a védelemhez, és semmiképpen sem helyettesíti a többi higiénés szabály, valamint a biztonsági távolság megtartását! – hívja fel a használók figyelmét a kiskunfélegyházi önkormányzat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version