fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Hatóanyag-tisztító berendezések Kecskemétről a világpiacra

- Advertisement -
Európán kívül Amerikában, és Ázsiában is növelné a piaci részesedését a RotaChrom Technológiai Zrt., de a gyártást, a kutatást és a fejlesztést továbbra is Magyarországon tartják – derül ki a vállalat tájékoztatójából.

A hatóanyag-tisztítással foglalkozó cég rövid távon elsősorban a gyógyszer- és élelmiszeripari ügyfelek számának növekedését várja, ha sikerül egy teljesen automatizált berendezést piacra vinni, korszerűsíteni az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat, és új módszereket fejleszteni néhány éven belül.

A RotaChrom startup vállalatként vált ismertté a 2014-es megalakulás után. A vegyész alapítók ötletével a laboratóriumi hatóanyag-tisztítást sikerült ipari méretekre is alkalmassá tenni. Ezen a területen jelenleg a RotaChrom a világ egyetlen cége, amely saját innovációra építve készülékeket és szolgáltatásokat egyaránt biztosít – írták.

A RotaChrom berendezésével, az iCPC (Industrial-scale Centrifugal Partition Chromatography, ipari centrifugális megoszlási kromatográf) bármilyen folyadékból,
akár szennyvízből is hasznos anyagok nyerhetők ki.

Hasonló cikkünk:  Dobos József bemutatta új szervezetét és kecskeméti polgármesterjelöltjét

A technológia hatóanyagok kiválasztását, és szennyező anyagok eltávolítását teszi lehetővé teszi, a felhasználási lehetőségek száma szinte végtelen – tették hozzá.

A kecskeméti székhelyű cég a nyilvános beszámolók szerint gyors növekedést ért el az utóbbi években. Éves árbevétele 2018-ról 2019-re 2,4 milliárd forintról 4,2 milliárd forintra nőtt, nyeresége mindkét évben meghaladta az 1 milliárd forintot.

A vállalat fejlődése a 2017-ben kapott tőkeinjekciónak köszönhetően gyorsult föl. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő által kezelt Exim Exportösztönző Magántőkealap 1,5 milliárd befektetése mellett a GB & Partners szakmai támogatásának köszönhető, hogy a magyar cég világszinten is ismert társasággá vált – közölték.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...