Sikeresen végrehajtotta első éles bevetését az óriás katonai szállítógép

- Advertisement -

A korábban kisebb-nagyobb fideszes vagy állami potentátokat a világ hadászatilag nem túl fontos luxus üdülővárosaiba „nem kormánygépként” reptető honvédségi Airbus A319 szállító repülőgép három évvel megvásárlása után végre katonai feladatot kapott – írja a 444.hu.

Első éles bevetésén Afganisztánból hozott Magyarországra egy beteg katonát a 126 főt is szállítani képes 604-es lajstromjelű gépmadár. A 4032 km-es Kecskemét–Mazar-i-Sharif utat 5,5 óra alatt tette meg, majd július 2-án érkezett vissza városunkba.

A Honvédség közleménye szerint a katona közelebbről meg nem nevezett betegsége nincsen összefüggésben a jelenlegi koronavírus-járvánnyal, állapota stabil.

A gépen egyébként operálni is lehet, ha mondjuk Afganisztánban a NATO tábori kórházában valamiért nem kap első osztályú ellátást egy beteg magyar katona.

Harminc évig titkos, miért repültek Las Vegasba, Dubajba a honvédség gépei

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version