Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A családosoknál, a nyugdíjasoknál és a munkanélkülieknél meghosszabbodik a hitelmoratórium

- Advertisement -

Egyes társadalmi csoportoknál január 1-jétől újabb hat hónapig meghosszabbítják a hitelmoratórium lehetőségét – jelentette be a miniszterelnök a gazdaságvédelmi operatív törzs szombati ülése után.

E szerint

  • a gyermeket nevelő családok,
  • a nyugdíjasok,
  • a munkanélküliek
  • és a közfoglalkoztatottak

dönthetnek úgy, hogy további fél évig nem törlesztik a hitelüket. A hosszabbítás automatikus, vagyis akkor kell felkeresniük a bankjukat, ha a moratórium lehetősége ellenére fizetni akarnak.

Orbán Viktor elmondta, a vállalkozásoknak be kell jelenteniük, ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani, és hogy ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent a járvány miatt, akkor meg fogják kapni ezt a lehetőséget.

A kormányfő azt is közölte, hogy a járvány kezdete előtt felvett háztartási és vállalkozási hiteleknél 6 hónapos felmondási tilalmat vezetnek be.

Az eredetileg 2020 végéig meghirdetett hitelmoratórium eddig 1 millió 600 ezer családnak és 60 ezer vállalkozásnak segített, összesen 2000 milliárd forint maradt náluk – ismertette a miniszterelnök.

 

via 24.hu

- Advertisement -
Exit mobile version