Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Adótorony: a kormányhivatal elutasította a DIGI földkérelmét Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal elutasította a DIGI rádiófrekvenciás távközlési toronyra vonatkozó szakhatósági engedélykérelmét, tudta meg szerkesztőségünk.

Mint arról többször is beszámoltunk az elmúlt hetekben a kecsUP-on, a kiskunfélegyházi móravárosi tulajdonosok azt szeretnék elérni, hogy a DIGI által Kiskunfélegyházára tervezett több mint 30 méter magas adótorony ne otthonuk közvetlen közelében, hanem egy távolabbi ponton épüljön meg. A környékben élők ugyanis attól tartanak, hogy az adótorony egészségkárosító hatással lehet rájuk, illetve a harmincméteres torony megépítésével ingatlanjaik is elértéktelenednek.

A legnagyobb vitát a mobiltornyok sugárzó, egészségkárosító hatása váltotta ki. / Fotó: kecsUP

Előbb aláírásba kezdtek a beruházás ellen, majd szeptember 7-én lakossági fórumot tartottak, közvetlenül a Móravárosban lévő védett terület határában, ahol a műsor- és telefonszolgáltató cég tervez adótornyot létesíteni. A DIGI képviseletében Szabó Tivadar próbálta a lakosok aggodalmát tompítani.

Vétózott a kormányhivatal, STOP táblát kapott a Digi

Tájékoztatom, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. végleges más célú hasznosításra vonatkozó, a Kiskunfélegyháza 087/46 hrsz földrészletet érintő kérelmét a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály 6. (Kiskunfélegyháza) 2020.09.17. napján kelt határozatában elutasította.”

– írja rövid elutasító levelében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya.

Megkérdeztük a lakossági akció egyik szervezetőjét, Kiss-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselőt, hogy mit jelent ez az elutasítás

Réczi László, Kis-Szeniczey Kálmán és Endre Jánosné / Fotó: kecsUP

Ezáltal átmenetileg biztosan nem indulhat meg a Médiahatóságnál az építési engedélyezési eljárás az adott helyrajzi számra vonatkozóan. Nem tudni, hogy az elutasító hatósági döntést milyen konkrét szakmai vagy eljárási/formai indokokra hivatkozva hozták meg. A lakóövezethez és a helyi védett területhez is rendkívül közel fekvő helyszín termőhelyi adottságai és magas aranykorona értéke is kérdésessé tehette a művelésből való kivonáshoz szükséges hozzájárulást. A beruházás kiemelt jellegének igazolása is kérdéses. Az elutasító döntés előtt a cég hiánypótlási felhívást kapott a kormányhivataltól, amelyet a jelek szerint nem sikerült megfelelően teljesítenie. A cégnek természetesen lehetősége van bírósághoz fordulnia, vagy a torony megvalósítására alternatív helyszínt keresnie. A téma minden bizonnyal szóba kerül a város képviselőtestületének szeptember 24-i ülésén is.

– mondta Kis-Szeniczey Kálmán, a Veled a Városunkért frakció tagja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version