Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fekete-Győr András: Lepereg az ellenzékről a választási törvény módosítása

- Advertisement -

Hogy Volner János „a Fidesz embereként mit és mikor ad be”, az nem befolyásolja az ellenzék stratégiáját – közölte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Klubrádió Esti gyors című műsorában. Hozzátette, kesereghetne azon, hogyan rángatja ide-oda a demokráciát egy autoriter vezető,

de példaként azt hozta fel, hogy az egykori állampártot is sikerült leváltani 1989 után, és erőforrások szempontjából szerinte most hasonló a helyzet.

Fekete-Győr a műsorban hangsúlyozta: fehér karácsony helyett a legtöbb család fekete karácsonnyal néz szembe idén, vagy azért, mert van náluk, aki súlyosan megbetegedett, vagy azért, mert sokan elveszítették a munkájukat. Azt nézi végig az ország, hogy a miniszterelnök nem azokkal foglalkozik, akiknek a megélhetése került veszélybe, nem az ápolókon segít (akik nem kapnak béremelést, mint az orvosok), hanem a saját hatalmának bebiztosításával foglalkozik. Ez azt mutatja szerinte, hogy Orbán Viktor „retteg” a 2022-es választásoktól.

Bodrozsán Alexandra és Fekete-Győr András

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a Fidesz még jobban magára szabja a választási rendszert, és akár 2022. januárban dob be újabb szigorításokat, azt mondta:

sokan úgy látják, hogy az Európai Unióban ezt egy kormány se teheti meg, de ő pesszimistább, Orbán Viktorból „mindent is” kinéz. Azonban úgy látja, az ellenzéknek nem szabad félnie, ezzel is szembe kell néznie.

Ha elfogadják a Volner-féle javaslatot, nem nagyon lesz más lehetőség, mint az egy lista. Erre Fekete-Győr András megismételte: hónapokkal ezelőtt megállapodott a hat párt, hogy mind a 106 egyéni körzetben egy jelöltet állítanak, közös miniszterelnök-jelöltjük lesz, akikről előválasztáson döntenek az emberek, ezt nem adják fel. „Ha a nap végén közös lista lesz, akkor közös lista lesz” – fogalmazott. Nem kell őket félteni e tekintetben sem – tette hozzá.

Az egy lista állítása sok konfliktus lehetőségét hordozza magában, erre azt mondta: a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kerül nehéz helyzetbe ezáltal, mert ők „eddig vonakodtak részt venni” az ellenzéki együttműködésben. Ők Fekete-Győr szerint válaszút elé kerülnek, mert vagy nem állítanak saját listát, vagy az ellenzékkel működnek majd együtt. Miközben az általuk képviselt politikai stílus hiánypótló a magyar közéletben – jegyezte meg.

Támogatta a Fidesz-KDNP kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában Volner János azon, a választási törvény újabb tervezetéhez benyújtott módosító javaslatát, amely tovább szigorítja az országos listaállítás feltételeit – tájékoztatta a Telexet a DK-s Sebián-Petrovszki László. Az egykori Jobbik-alelnök, később a Mi Hazánkba átlépő, majd onnan is távozó és saját pártot alapító Volner János javaslata kikötné, hogy a jövőbeni választásokon pártlistát csak az a párt állíthat, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított. Semjén Zsolt eredeti javaslata 9 megyéről és 50 önálló jelöltről szólt, az előző választáson még elég volt 27.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version