Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Üzenetek a homokbányai szellem laktanyákból

- Advertisement -
Kíváncsiságból megnéztük, hogy mit üzennek az új generációs firkászok az ébredő szellemvárosból. A Homokbánya hasznosítása 30 éve napirenden van, mióta az utolsó szovjet katona is elhagyta a városunkat. Az egykori katonaváros megújulását célozva a lakásállomány fejlesztésével párhuzamosan mára bölcsőde, bolt, étterem, iskola, egyetemi kollégium, sportpálya, bringapark és szociális szolgáltató működik.

A firkászok üzenik / Fotó: kecsUP

A megszálló katonák elvonultak, az épületek, amik maradtak fokozatosan új funkciót kapnak. Bőségesen vannak még rozsdaépületek, amiket egyelőre a firkászok vettek birtokba.

Újragondolt kommunista Kelly hősei Homokbányán / Fotó: kecsUP

A jelen a penge éle a múlt és a jövő között, amit igazán akkor érzünk, amikor a jövőbe tekintünk. Valami ilyesmit üzen most ez a városrész, ami rengeteg történetet rejt magában.
Köszönjük olvasónknak, Kanalas Krisztiánnak a téma tippet.
Képes riportunk következik.

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version