Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lévainé: Nem döntöttünk a lakosság feje felett a játszótérről

- Advertisement -

Visszautasítok minden vádat – zárta levelét Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, amelyet azzal kapcsolatban küldött szerkesztőségünknek, hogy a Kósafaluban pályázati pénzből épül játszótér, de a közelben lévők panasszal éltek amiatt, mert az ablakaik alá épül (és még több okot is felsorolnak), és úgy vélik, nem volt kellő kommunikáció erről a város és a lakók között. Erről itt írtunk.

Egyik forrásunk szerint erről nem volt lakossági egyeztetés, és a képviselő felé intézett kérdéseinkben erre ki is tértünk. Azonban a panaszos levél (független a korábbi forrásunktól) pontosabban megfogalmazza ezt, és ezt is írtuk a cikkben: ha voltak is fórumok, nem tudtak az ilyen eseményekről, ugyanis „elfelejtették” őket meghívni. Ugyanakkor az is áll a levélben, hogy elvárták volna, hogy a közvetlen érintettekkel még a pályázat előtt, a tervek elkészítését megelőzően üljenek le és avassák be őket, mire számíthatnak. Első forrásunk bizonyára erre értette, hogy nem volt semmilyen egyeztetés.

Várom a képeket – Judit

Tehát válaszolt levelünkre Lévai Jánosné. A „Várom a képeket – Judit” tárgyú levelében (Valóban nekünk szánta így?) az önkormányzati sajtó 2018. október 1-jei fotóit küldte el egy lakossági fórumról, amelyet a játszótér helyszínén tartottak (a fotók a linken megnézhetők).  Az önkormányzati hírportál szerint több téma is volt, a játszótér csak az egyik, de erről a tudósításban semmi nem derül ki. A képeken mintegy 20 lakót lehet megszámolni. Levelében a képviselő asszony egy másik fórumot is említ, amelyet később tartottak a Damjanich iskolában, ahol szerinte (és az önkormányzati sajtó szerint is) szintén szó volt a játszótérről. Idézünk a képviselő leveléből.

„A lakossági fórum óta több mint két év telt el. Miért nem kerestek meg engem,
vagy az önkormányzatot, hogy nem értenek egyet a helyszínnel?
Gondolom, Ön is tudja, hogy csak önkormányzati területre lehet játszóteret
építeni. Több helyszínt is megnéztük, azonban ez a terület viszonylag Kósafalu
közepén található, mely könnyen megközelíthető.
NEM DÖNTÖTTÜNK A LAKOSSÁG FEJE FELETT!
2006 óta vagyon Kósafalu önkormányzati képviselője. A régi igény végre
megvalósulni látszik, melyet néhány család szeretne megakadályozni.” írta a KecsUP-nak Lévai Jánosné, aki így zárta levelét:

„A SZÁMTALAN VÁDAT KIKÉREM MAGAMNAK! ÉN NEM SZOKTAM HAZUDNI, HISZEN KERESZTÉNY ÉRTÉKRENDEMMEL EZ NEM EGYEZTETHETŐ ÖSSZE!”

Lévainé és a keresztény zsinórmérték

A képviselő asszony a város honlapján is megemlíti a bemutatkozásánál, hogy a keresztény értékrendet „zsinórmértéknek” tartja. Korábban erről írtunk is. Akkori cikkünkben arról is szó volt, hogy az Átlátszó megvizsgálta Lévai Jánosné 35 oldalas beszámolóját zarándokútjairól, amelyet Lezsák Sándor megrendelésére írt az Országgyűlésnek, és amiért 190 ezer forintot kapott. A lap arra jutott, hogy pár oldalt kivéve az írás máshonnan szó szerint átvett anyag, nem tudományos munka, és „a szerző sem komoly szakember, akinek tisztában kellene lennie a plágium fogalmával.”

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version