Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fegyveres gengszterek raboltak ki három táncosnőt az M5-ösön

- Advertisement -

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fegyveres rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy román férfi ellen, aki egy bűntársával 2019. április 22-én éjjel az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán megállított és gázpisztollyal lövöldözve kirabolt három, Németországból hazafelé tartó román nőt – írják az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a Németországban táncosnőként dolgozó három román nő 2019. április 22-én, éjfél után az M5-ös autópályán utaztak Röszke felé egy gépkocsival.

A nőket ismerő vádlott és bűntársa az autópályán Lajosmizse közelében egy bérelt autóval előre kitervelten a sértettek gépkocsija mögé soroltak.

A vádlott és társa a rendőrségihez hasonló fényjelzéssel megállásra késztették a sértetteket. Az autót vezető nő lehúzódott a leállósávba leállította az autót. Lehúzta az ablaküveget, hogy a rendőrnek hitt vádlottnak és társának át tudja adni az okmányait.

A rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot és fejfedőt viselő vádlott és társa a sértettek autójához léptek. A vádlott megpróbálta kinyitni a vezető oldali első ajtót, de az zárva volt. Ekkor a vádlott egy gázpisztollyal legalább négy lövést adott le a földre és benyúlt az autóba, hogy az indítókulcsot kihúzza.

A gázpisztolyt valódi lőfegyvernek vélő sértett próbálta ellökni a vádlott kezét, mire a férfi ököllel legalább négyszer megütötte a sértett fejét, majd az indítókulcsot kivette és a gépkocsi ajtaját kinyitotta. Megragadta az autót vezető sértett karját, kihúzta az autóból és az aszfaltra lökte. Eközben a

„Give me money”

felszólítást ismételgetve követelte a sértett pénzét – ismerteti a brutális fegyveres rablás részleteit az ügyészségi közlemény.

A vádlott bűntársa a jobb oldali első ajtót nyitotta ki és egy másik sértettet rángatott ki az autóból, aki megpróbált elfutni a helyszínről a táskájával együtt. A bűntárs azonban utánaszaladt és pénzt követelve földre rántotta, többször megütötte, megrúgta és a nála lévő táskát elvette.

A harmadik sértett annyira megrettent, hogy az autóból kiszállva a szalagkorláton keresztül átszaladt az út túlsó szélére.

A sértettek ellenállásának letörése után a vádlott a sértettek gépkocsijába, míg társa a bérelt autójukba ült be és elhajtottak Röszke felé. Mintegy 10 perc múlva megálltak és a vádlott a sértettek táskáit, csomagjait átpakolta a saját autójukba, majd a sértettek gépkocsiját hátrahagyva elhajtottak. Az átpakolást egy térfigyelő kamera is rögzítette.

A vádlottak mintegy 13.000 eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányoltak összesen több mint 7 millió forint értékben.

A kár nem térült meg, a sértettek közül ketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott bűntársát is azonosították, ellene nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki és egy elkülönített ügyben folytatódik vele szemben az eljárás.

A vádlott és társa a rablás előtt úgy közlekedtek a bérelt autóval, hogy a rendszámtáblákat a lebukás megakadályozása érdekében ragasztóanyaggal részben elfedték, amit az átpakoláskor szedtek le.

A rablók azonosításában és a bűncselekmény bizonyításában az Europol és az Eurojust is hatékonyan segítséget nyújtott.

Az európai elfogatóparancs alapján Romániában elfogott vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség 3 rendbeli fegyveres rablás bűntettén kívül jármű önkényes elvétele bűntettének minősített esetével és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Az átpakolást az autópálya térfigyelő kamerája rögzítette.

Rablás az autópályán

 

Forrás: Ügyészség

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version