Székely Dániel: Baja / Bácska: hol vannak a hídverők?

- Advertisement -
„Egymásnak estek a sajtóban is a térségben érintett kormánypárti parlamenti képviselők és a megyevezetők a Szekszárd vonzáskörzetében megálmodott autópálya nyomvonaláról és a Dunát Mohácsnál átszelő, remélt hídépítési tervről”, –
írja közleményében Székely Dániel Bács-Kiskun megyei önkormányzati független képviselő. Székely szerint a tervezés is pusztán csak ,,surranó pályát”, azaz autósávokat szán, a Duna-mente alföldi részén élőknek.
A képviselő számára érthetetlen, hogy ebben az ügyben miért hallgat Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kormánypárti alelnöke, Vedelek Norbert és Fercsák Róbert képviselő, Baja volt fideszes polgármestere, akik köztudomásul ma is Baján élnek? Székely azt kérdezi, hogy:
„Nem látták a térképen az útvonal terveket, ahol egyik verziónál sem szerepel a közvetlenül Bajára csatlakozás esélye?”
Székely azt is írja, hogy: „Zsigó Róbert (Fidesz-KDNP) államtitkár, Bácska 23 éve országgyűlési képviselője ez idő alatt semmit sem ért el Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa közlekedési elszigeteltségének a megoldásában. Tehát a kormányzati lobbi ereje nulla. Azóta sincs Baja és Bátaszék között, valamint Baja és az M9 /Szekszárd hídra vezető útszakaszokhoz fejlesztés, ami egyben előfeltétele a térség gazdasági felemelkedésének.”

 

- Advertisement -
Exit mobile version