Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hír- és véleményfigyelő – avagy ami a „közszolgálatból” kimaradt

- Advertisement -

Új rovatunkban kiemelünk – a teljesség igénye nélkül – elsősorban internetes újságokból, valamint Facebook hozzászólásokból számunkra is érdekesnek és fontosnak tartott gondolatokat, elsősorban olyanokat, melyek nem, vagy nem így jelennek meg a közszolgálathoz tartozó médiában.

1. EURONEW.COM
Pesszimisták és elégedetlenek Orbán válságkezelésével a magyarok A járványhelyzet első éve után pesszimistán látják a jövőt a magyarok, a kormány intézkedéseivel pedig elégedetlenek – derült ki az Euronews megbízásából készült közvéleménykutatásból. A felmérést az Opinio mobilapplikáción végezte, 1332 fős, reprezentatív mintán.
A kutatásban részt vevők csaknem 70 százaléka szerint rossz irányba halad az ország, a válaszadók harmada szerint ezen belül is inkább nagyon rossz irányba.
Orbán Viktor válságkezelésével is inkább elégedetlenek a megkérdezettek: 11% mondta azt, hogy elégedett azzal, ahogy a miniszterelnök a koronavírus okozta válságot kezeli, a válaszolók 60%-a viszont elégedetlen, többségében nagyon elégedetlenek.

2. NEPSZAVA.HU
Sokat költ magára a kormány – Mindenkit előz a magyar bürokrácia. Az Eurostat adatai szerint Orbán Viktoré Európa legdrágábban működő kormánya, az, amelyik egyre kevesebbet áldoz az egészségügyre.
Az Eurostat március elején frissítette a tagállamok 2019-es költségvetési adatait, ebből pedig az derül ki, hogy Magyarországnak van a legdrágábban működő kormányzata: az EU 27-ek átlagosan a GDP 5,8 százalékát költik a bürokráciára – hivatalosan fogalmazva – az általános közösségi szolgáltatásokra, ez ugyanakkor idehaza 8,2 százalék volt.

3. NYUGATIFENY.HU
Motivációs elismerésként milliós jutalmakat osztottak ki 22 államtitkárnak a világjárvány közepén Van olyan, akit 3,5 millió forint extrapénzzel motiváltak.

4. FACEBOOK – Kökény Gábor önkormányzati képviselő oldaláról:
Sok mindent lehet kozmetikázni, elferdíteni a propagandával, de a valóságot előbb-utóbb úgyis mindenki a saját bőrén tapasztalja. Addig is az idézett cikkekben, kommentben álljanak itt tanulságul az említett  számok…

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version