Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kényelmes ruha túrázáshoz?

- Advertisement -

Kényelem és funkcionalitás egyben

Még ha a „ruházat” kifejezésről elsőre annak dizájnja jut eszünkbe, egy túra során a viseletünk funkcionalitása az elsődleges szempont. A ruha fő feladata védeni a testet az időjárási viszonyoktól és melegen tartani azt. Vásárlásnál mindig figyelj arra, hogy a ruhák megfeleljenek az imént említett feltételeknek.

Nagyon fontos továbbá, hogy több réteg ruha legyen rajtunk. A réteges öltözködésnek köszönhetően szükség szerint bármikor le- és felveheted az adott ruhadarabokat. A rétegek számát és az esetleges plusz ruhadarabok mennyiségét a túra nehézsége határozza meg.

Aláöltözet, zokni és kényelem

A legalsó réteget a funkcionális alsónemű és aláöltözet képezi. A funkcionális anyagok jól elvezetik a nedvességet és gyorsan száradnak. Az alsó trikó tehát nem marad nedves, így egész idő alatt kellemesen érezheted magad. Az ilyen anyagok védenek a hidegtől is. Különösen figyelj a zokni kiválasztásánál. Az anyagot leszámítva fontos annak szabása is, illetve – bár egyértelműnek tűnik – annak mérete. A túl kicsi vagy túl nagy zokni járás közben sok gondot és kellemetlenséget okozhat.

A mi tippünk: Ha jó minőségű ruhára vágysz, akkor érdemes körülnézned a Factcool webshopban, ahol a Factcool kupon segítségével még spórolhatsz is.

Nadrág

Hogy a lábak is jól érezzék magukat jó minőségű outdoor nadrágra lesz szükségük. A piac bővelkedik a természetes és szintetikus anyagokban. Ha inkább a melegebb, puhább és szellősebb anyagokat részesíted előnyben, akkor válaszd a merinó gyapjút. Akik a kevésbé meleg textíliákat kedvelik, azoknak a legjobb választás a nylon és elasztán.

Darabok, amelyek melegen tartanak

A tavaszi időjárás meglehetősen változékony, ezért mindig tarts magadnál néhány melegebb ruhadarabot is. A középső réteg legyen egy pulóver, sőt, akár több rétegben is. Az aláöltözet és a pulóver közé még bátran felvehetsz egy inget is.

Ha odakint hűvös van, akkor a fleece anyagból készült darabok lesznek a legmegfelelőbbek. Ez az anyag a puhaságán túl kitűnik remek hőszigetelő tulajdonságaival. Véd a hő távozása ellen, ennek ellenére engedi távozni a nedvességet. Kevésbé meleg a szabadidő anyag, amelyet a belső oldalának puhaságáról ismersz meg. Ez gyakran pont a fleece-re emlékeztet. Ha kinn már kellőképp meleg van, akkor vegyél fel egy melegítőt vagy egy szabadidő anyagból készült kabátot.

A mi tippünk: Jó minőségű túrafelszerelést keresel? Akkor az Alza webáruház lesz a legjobb megoldás. Sőt, náluk az Alza kuponkódok segítségével még olcsóbban is vásárolhatsz.

Védelem szél és eső ellen

Végül, de nem utolsó sorban néhány szó a legfelső rétegről. A természetjáráshoz válassz mindig vízhatlan darabokat. Egy jó outdoor kabát amellett, hogy vízálló, szélálló is, ugyanakkor légáteresztő. Fontos szempont a kabát szabása is. A magasabb nyakú darabok, vagy a derékban behúzottak a megfelelőek hűvösebb időjárás esetén. Az outdoor kabátok is lehetnek béleltek, avagy bélés nélküliek. Mindig válassz az időjárásnak megfelelőt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version