Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nagykőrösi kettős gyilkosság: meghosszabbították az elkövető letartóztatását

- Advertisement -

Meghosszabbította a nyomozási bíró annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz – írta április 7-én kiadott közleményében a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztálya.

A szerény körülmények között élő apa és fia 2020. március 31-én ház körüli munkát végeztek városon kívüli bérelt ingatlanjuk előtt. Eközben az ittas állapotban lévő gyanúsított, a Romániából Nagykőrösre települt 19 éves V. Csaba biciklivel közlekedett a ház előtti úton, majd cigarettát kért a két férfitól. A sértettek adtak neki, majd megkérték, hogy segítsen nekik a favágásban.
Ezt a gyanúsított megtette, ám nem sokkal később – eddig ismeretlen okból – baltával fejbe ütötte az egyik sértettet, aki a földre esett és rövid időn belül elhunyt. Később a terhelt a másik sértettet is fejbe ütötte a baltával, aki szintén a földre került, majd miután a gyanúsított elvette a bántalmazott mobiltelefonját, felgyújtotta a testét.
Ezt követően az elhunytak táskáját is átkutatta, majd a bűncselekmény nyomainak leplezése céljából a másik sértett testét is felgyújtotta.

Tekintettel a várható büntetés súlyosságára, illetve arra, hogy a terheltnek állandó jövedelme, munkahelye nincs, szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a terhére rótt bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért az ügyészi indítvány szerint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása is csak a letartóztatásának meghosszabbításával érhető el.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásának meghosszabbítását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. június 9-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a terhelt és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

tudósítónktól

- Advertisement -
Exit mobile version