Az Uniós csatlakozás évfordulója kapcsán kérdeztük a majálisozókat (videóval)

- Advertisement -

Kerek évfordulóhoz érkezett Magyarország az Európai Unió csatlakozása kapcsán. 2004.05.01-jén jött el a pillanat, amikor Nyugat-Európa része lettünk, egyúttal ez a valaha volt legnagyobb bővítése a szervezetnek. A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezett majálison politikusokat és magánembereket kérdeztünk a jeles dátummal kapcsolatban.

Kíváncsiak voltunk, hogy az egyes politikai pártok képviselői készültek-e valami extrával a kitelepülésükre, és miként értékelik az elmúlt 20 esztendőt. A polgármester jelöltek, illetve önkormányzati képviselőjelöltek készséggel válaszoltak kérdéseinkre, kivéve dr. Salacz László (FIDESZ-KDNP) országgyűlési képviselőt, aki nem kívánt nyilatkozni a témában.

A civil és a közéleti válaszadók többsége pozitívan értékeli a csatlakozást. Elmondásuk alapján nagyfokú fejlődés ment végbe az uniós támogatások segítségével és továbbra is azon kell dolgozni mindenkinek, hogy a közösség tagjai tudjunk maradni. Minél jobban erősíteni kell a kapcsolatokat, hogy megkaphassuk a fejlesztési forrásokat.

A megkérdezettek túlnyomó többsége ennek ellenére lát fejleszteni valót mind a kapcsolatok, mind szabályozás téren. Valamint olyan vélemény is elhangzott, hogy a béketeremtés útján kellene járni. Volt, aki az euró bevezetését hiányolja a mai napig, majd az egyszerűsített okmányok és a schengeni övezet kedvező hatásairól beszélt.

Az Uniós csatlakozás évfordulója kapcsán kérdeztük a majálisozókat

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version