Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Újabb lakások épülnek a Homokbányán a munkásszálló mellé

- Advertisement -

Piros-fehér szalagokkal kerítették körül a Homokbányán a már felépült munkásszálló melletti két épületet. Omlásveszély, munkaterület – ilyen feliratokat is kitettek. Falu György alpolgármester a KecsUP-nak azt válaszolta, hogy a korábban bejelentett bérlakásépítési program valósul meg, illetve folytatódik.

2020 februárjában ülésezett a pénzügyi bizottság, amelyen kiderült, hogy a város 1,4 milliárd forint támogatást kapott a programra. Az épületeket le kell bontani, mert a szerkezetük nem elég erős már, helyettük ide új társasház épül.

Korábban a munkásszállót is állami segítséggel építtette fel az önkormányzat. Bár a hivatalos állami támogatás munkásszállóról szólt, a polgármester tudatosan bérlakásokról beszélt az önkormányzati sajtónak, és szerinte értelmezés kérdése, hogy ki melyik kifejezést használja. Szóval, még az is lehet, hogy ugyanilyen bérlakások, tehát egy újabb munkásszálló épül a városban.

- Advertisement -
Exit mobile version