fbpx

FRISS HÍREK

A magyarok 33 százaléka gondolja azt, hogy az ország demokratikus

- Advertisement -
A Demokráciák Szövetsége Alapítvány megbízásából készült felmérés 53 ország és nagyjából 50 ezer válaszadó bevonásával a demokrácia megítéléséről. A közvélemény-kutatás rámutatott arra, hogy a demokrácia támogatottsága továbbra is magas, annak ellenére, hogy a demokratikus országok állampolgárai kevésbé értékelik jónak kormányaik járványkezelését, mint a kevésbé demokratikus országokban élők.

2020 tavaszán az emberek mind a demokratikusabb, mind a kevésbé demokratikus országokban egyaránt elégedettek voltak kormányuk járványkezelésével (70%), azonban egy évvel később február és április között már kevésbé voltak elégedettek az emberek.

Norvégiában, Svájcban és Svédországban a válaszadók elégedettek az országuk demokratikusságával, de a kínaiak is 71 százalékban vélekedtek úgy, hogy megfelelő a demokrácia szintje az országban. Oroszországban azonban csak az emberek 33 százaléka gondolja így.

Hasonló cikkünk:  Ezernyi református hívő nevében is nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását

Magyarországon a megkérdezettek mintegy 33 százaléka gondolja azt, hogy Magyarország egy demokratikus állam, ezzel az eredménnyel pedig Nigériával, Iránnal, Lengyelországgal és Venezuelával vagyunk egy szinten.

via 444.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...