fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Tudóstábor Kecskeméten

- Advertisement -

Remélhetőleg sok gyerek elhatározta a karantén alatt, hogy felnőttkorában kutató lesz. Felfedezi az összes vírus ellenszerét, hogy soha többé ne kelljen hónapokig a négy fal között ücsörögnie. E cél eléréséhez nagyban hozzájárulhat egy nyári tudóstábor, ahol a természettudományra fogékony gyerekek bővíthetik ismereteiket. A hangsúly mindig az élményszerű tanuláson van: a tábor nem iskola, inkább egy nyári fesztivál.

A PEOPLE TEAM kecskeméti táboraiban egyre népszerűbb a zöldek szekciója. A résztvevők a fizika, a kémia és a biológia minden területéről friss ismereteket szerezhetnek.

Kísérleteket végeznek, bolygótúrán vesznek részt. A terepgyakorlatok során gyűjtött növény- és egyéb mintákat mikroszkóp alatt is megvizsgálják. Ellátogatnak a kecskeméti botanikus kertbe és a planetáriumba is. Majd mindennap érkeznek meghívott előadók: ragadozó madarak, kígyók vendégeskednek a táborban. Etológus segítségével jobban megismerhetik a kutyák viselkedését.

A zöld tábor egy hatalmas tábor része. 7 éves kortól 17 éves korig érkeznek gyerekek az ország egész területéről és külföldről is. Nem csak bentlakásos formában lehet igénybe venni: aki a közelben lakik, naponta bejárhat. Közel 400 résztvevő 30 téma közül választja ki a számára legérdekesebbet. Délelőtt mindenki a saját projektjével foglalkozik: előadásra készül, Shakespeare-t fordít, festéket kever, jelmezt varr, fotókat hív elő a sötétkamrában, verset vagy regényt ír. Van, aki filmet forgat, videót vág, logikai feladványokon töri a fejét, szaltókat vet, vagy éppen dínócsontot keres. Aztán délután és este jöhet a fesztivál: karnevál, vetélkedők, diszkó, koncertek és sportversenyek vannak programon.

Hasonló cikkünk:  A biodíszlet szerepén innen és túl – Nőnap és előkampány Kecskeméten

A tábor egésze a környezetvédelem jegyében működik: csaknem 100 százalékban mellőzik a műanyag palackok használatát, és szelektíven gyűjtik a szemetet.

A tábor lakóira két bentlakó orvos vigyáz. Feladatuk az óhatatlanul előforduló esések, horzsolások kezelése, ám honvágy ellen is van titkos pirulájuk. Ők gondoskodnak arról, hogy mindenki egészséges maradjon. Folyamatosan figyelmeztetnek a kézmosás és a fertőtlenítés fontosságára. A dokik nem csak rendelnek, hanem aktívan részt vesznek a tábor életében: a természettudós csapatnak megmutatják az újraélesztés fogásait, a középiskolás korosztálynak drogprevenciós foglalkozásokat tartanak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...