Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Tudóstábor Kecskeméten

- Advertisement -

Remélhetőleg sok gyerek elhatározta a karantén alatt, hogy felnőttkorában kutató lesz. Felfedezi az összes vírus ellenszerét, hogy soha többé ne kelljen hónapokig a négy fal között ücsörögnie. E cél eléréséhez nagyban hozzájárulhat egy nyári tudóstábor, ahol a természettudományra fogékony gyerekek bővíthetik ismereteiket. A hangsúly mindig az élményszerű tanuláson van: a tábor nem iskola, inkább egy nyári fesztivál.

A PEOPLE TEAM kecskeméti táboraiban egyre népszerűbb a zöldek szekciója. A résztvevők a fizika, a kémia és a biológia minden területéről friss ismereteket szerezhetnek.

Kísérleteket végeznek, bolygótúrán vesznek részt. A terepgyakorlatok során gyűjtött növény- és egyéb mintákat mikroszkóp alatt is megvizsgálják. Ellátogatnak a kecskeméti botanikus kertbe és a planetáriumba is. Majd mindennap érkeznek meghívott előadók: ragadozó madarak, kígyók vendégeskednek a táborban. Etológus segítségével jobban megismerhetik a kutyák viselkedését.

A zöld tábor egy hatalmas tábor része. 7 éves kortól 17 éves korig érkeznek gyerekek az ország egész területéről és külföldről is. Nem csak bentlakásos formában lehet igénybe venni: aki a közelben lakik, naponta bejárhat. Közel 400 résztvevő 30 téma közül választja ki a számára legérdekesebbet. Délelőtt mindenki a saját projektjével foglalkozik: előadásra készül, Shakespeare-t fordít, festéket kever, jelmezt varr, fotókat hív elő a sötétkamrában, verset vagy regényt ír. Van, aki filmet forgat, videót vág, logikai feladványokon töri a fejét, szaltókat vet, vagy éppen dínócsontot keres. Aztán délután és este jöhet a fesztivál: karnevál, vetélkedők, diszkó, koncertek és sportversenyek vannak programon.

A tábor egésze a környezetvédelem jegyében működik: csaknem 100 százalékban mellőzik a műanyag palackok használatát, és szelektíven gyűjtik a szemetet.

A tábor lakóira két bentlakó orvos vigyáz. Feladatuk az óhatatlanul előforduló esések, horzsolások kezelése, ám honvágy ellen is van titkos pirulájuk. Ők gondoskodnak arról, hogy mindenki egészséges maradjon. Folyamatosan figyelmeztetnek a kézmosás és a fertőtlenítés fontosságára. A dokik nem csak rendelnek, hanem aktívan részt vesznek a tábor életében: a természettudós csapatnak megmutatják az újraélesztés fogásait, a középiskolás korosztálynak drogprevenciós foglalkozásokat tartanak.

YouTube video player

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version