Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Börtönben marad a kecskeméti iszlamista diák

- Advertisement -

A bíróság elutasította V. Kende gyanúsítás és letartóztatás elleni fellebbezését, július 2-áig biztosan rács mögött marad. A Magyar Nemzet azt írja, a 21 éves kecskeméti egyetemista csak azt tagadja, hogy merényletekre készült, kapcsolatát az iszlámistákkal nem.

A lefoglalt elektronikus eszközök, adattárolók szerint több tucat iszlamista szervezet, köztük az Iszlám Állam tagjaival tartotta a kapcsolatot. Levelezését előbb a Terrorelhárítási Központ (TEK) felderítői, majd a nyomozó ügyészek olvashatták.

V. Kende az Iszlám Állam tagjaival a dark­web jelszóval védett oldalain angolul kommunikált, ott világosították fel a csőbomba  gyártásáról, ott írta meg, hogy tömegbe hajtva szeretne meghalni.

A Magyar Nemzet úgy tudja, most azzal védekezik, „csak csevegett a világhálón”, esze ágában sem volt merényleteket végrehajtani. Azt írták, az ügyészségi nyomozók, a TEK felderítői kapcsolatrendszere feltérképezésén dolgoznak, hiszen török felvett neve alapján inkább a szunnita irányzat hatott rá.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version