Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ki kell adni az Elios-ügy aktáit, erről az Európai Bíróság döntött

- Advertisement -

Az uniós csalásellenes hivatal nem tagadhatja meg az Elios-ügy nyomozati anyagának kiadását, mondta ki szerdán az Európai Bíróság Törvényszéke, írja a hvg.hu.

Azt követően, hogy az OLAF megállapította, hogy az egykor a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég a 35 vizsgált pályázatból 17 szervezett csalási körülmények közt nyert meg, egy gyáli civil kikérte a nyomozati dokumentációt.

Az OLAF viszont megtagadta a kérést arra hivatkozva, hogy a vizsgálatai során megszerzett és a szakmai titoktartás alá tartozó információkat bizalmasan kell kezelnie.

Hiába az uniós bíróság döntése, még várni kell a dokumentációra. A Törvényszék határozata ellen fellebbezhet az OLAF még két hónap és tíz napig.

Korábban írtuk:

7 éve kötött szerződést Kecskemét a LED-es közvilágításra, most felszámolják az Elios központi cégét

 

- Advertisement -
Exit mobile version