Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az EP pert indít a magyar kormánynak adott EU-s pénzek miatt

- Advertisement -

Az Európai Bizottság részben felszabadította a Magyarországnak járó forrásokat, ezért pert indít az Európai Bíróság előtt az Európai Parlament (EP) – tájékoztatta az EUrologust Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő.

„Fennáll a megalapozott gyanú, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök megvásárolta Magyarország megállapodását az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, amelyet a magyar miniszterelnök korábban vétózással fenyegetett” – fogalmazott az EP-képviselő.

Freund szerint a perrel egyértelmű jelzést akarnak küldeni a bizottsági elnöknek, hogy az eurómilliárdok kiosztását nem fogja megúszni, valamint az eljárás súlyosan sérti a jogállamiságot is. AZ EP az Európai Bizottságnak azt a döntését szeretné megsemmisíteni, amivel Magyarország számára 10,2 milliárd eurónyi magyar uniós támogatást szabadítottak fel.

Vita is lesz az EP-ben szerdán a befagyasztott, illetve a már elérhetővé tett magyar pénzekről. Vélhetően felkérik majd az EP elnökét arra, hogy léptessék a következő szakaszba a Magyarországgal szembeni hetes cikkely szerinti eljárást, és döntsenek a szavazati jog megvonásáról.

via 444.hu

- Advertisement -
Exit mobile version