Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Megvette a város a magánterületet, amire véletlenül fákat ültetett a Bácsvíz és Sipos László

- Advertisement -

Csaknem egyéves történet ért véget egy minapi egyezséggel. Történt ugyanis tavaly decemberben, hogy a Bácsvíz a 70. születésnapja alkalmából 70 darab facsemetét ültetett a Melinda park melletti területre. Akkori cikkünkben megírtuk, hogy a Kecskemét Alsószéktóért Egyesület (a park gazdája – ha úgy tetszik) kérte meg erre a szolgáltatót, amely örömmel teljesítette a kívánságot. Az önkormányzati tízmilliókból is működő Keol fotóin az is látszott, hogy a fásításkor Sipos László önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) is jelen volt. Az akció nem csupán egy -amúgy örvendetes és ismerve Kecskemét levegőjét, szükséges- fásítás volt. A beültetett területre tervezik meghosszabbítani a park futókörét, így majd nagyobb területen -és pár év múlva itt is árnyékban- lehet sportolni. Csakhogy hiba csúszott az akcióba.

A fák csaknem felét magánterületre ültették 

A terület egy része ugyanis magánkézben volt akkor még, és ahogy megírtuk, a tulajdonosok amikor észrevették, hogy fák kerültek a birtokukra, a polgármesterhez fordultak a helyzet kivizsgálása érdekében. Közben szerkesztőségünk a Bácsvízhez fordult, amely végül gyorsan elismerte, hogy valóban jogos a tulajdonosok panasza. A Bácsvíz azt is megírta, hogy a korábban említett egyesület intézte és készítette elő az akciót. Tehát amennyiben így van, akkor az egyesületnek kellett volna átnézni a tulajdoni lapokat, hogy minden rendben legyen – ezt már mi tesszük hozzá. Az egyesület alelnöke akkoriban a Bácsvíz egyik vezetője is volt egyben. Kiderült, hogy a 70 fából 32 fát magánterületre ültettek. Egyben megírták, hogy kiveszik a fákat, ha ezt kérik a tulajdonosok. Azok viszont azt kérték, hogy inkább vegye meg a város a területet, ha már így alakult, és maradjanak a fák is.

Pozitívan zárult a történet

Most szerkesztőségünk arról értesült, hogy csaknem egy év után a levelezgetések, egyeztetések azzal zárultak, hogy az önkormányzat megvásárolta a területet, a tulajdonosok összesen kicsivel több, mint 4,5 millió forintot kaptak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version