Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Momentum felfüggesztette Vancsura István képviselő tagságát

- Advertisement -

Most jött a közlemény szerkesztőségünknek. Változtatás nélkül közöljük.

„A Momentum elnöksége a mai nappal azonnali hatállyal felfüggesztette Vancsura István kecskeméti önkormányzati képviselő tagságát. A lépés nem előzmények nélküli, és Vancsura sorozatos etikai vétségei után került rá sor.

Az előválasztásokra készülve tavaly év elején a Momentum helyi tagsága minden egyes választókerületben demokratikus módon választotta ki a Momentum által indítandó jelölteket. Kecskeméten Vancsura István is pályázott a jelöltségre, de a tagság nem őt, hanem Bodrozsán Alexandrát választotta.

Mint később kiderült: Alexandra kiváló választásnak bizonyult. Rengeteg munkával mutatta meg a kecskemétieknek, hogy mit képvisel a Momentum az ellenzéken belül, és nagy küzdelemben megnyerte az előválasztást. Bodrozsán Alexandra azóta is keményen dolgozik a kormányváltásért, nap-mint-nap láthatjuk az utcán, az emberek között, és számos fontos helyi ügyben szólalt fel az elmúlt hónapok során.

Vancsura István azonban sajnos nem tudta megemészteni a Momentum tagságának demokratikus döntését. Ettől a pillanattól kezdve személyes sértettségtől vezérelve politizált. Először a Momentumon belül próbált konfliktusokat gerjeszteni a helyi tagság és Alexandra között, majd amikor ez sikertelen volt, a Szövetség a Hírös Városért önkormányzati frakción belül kezdett aknamunkába.

A Momentum elnöksége és maga Bodrozsán Alexandra is türelmes volt Vancsura viselkedésével kapcsolatban. Bíztunk abban, hogy túllépve személyes sérelmein felismeri, hogy Kecskemét és az ország jövője érdekében félre kell tennie egyéni politikai ambícióit, és az egységes ellenzék sikeréért kell dolgoznia.

Ehelyett azonban az elmúlt időszakban a nyilvánosság előtt tett súlyos kijelentéseivel Vancsura István végleg az egységes ellenzék céljai ellen fordult. Nyilvános kommentekben kérdőjelezte meg az ellenzéki előválasztás eredményét, annak a 2805 szavazónak a döntését, akik révén Bodrozsán Alexandra lett a közös ellenzéki jelölt a szeptemberi előválasztáson.

Világosan ki kell mondanunk, hogy aki 2022 januárjában, az országgyűlési választási kampány közepette személyes támadást indít az ellenzék közös jelöltje ellen, az a Fidesz szekerét tolja. Vancsura István tettei az egységes ellenzék választási esélyeit rombolják, és a Fidesznek kedveznek.

A Momentum a kormányváltás motorja. Aktivistáink és jelöltjeink elképesztő munkát tesznek abba, hogy elérjük és meggyőzzük a választókat arról: van remény, érdemes elmenni áprilisban az ellenzék közös jelöltjeire szavazni.

Vancsura István az elmúlt közel egy év, de különösen az elmúlt néhány hónap politikai tevékenységével azonban teljes mértékben szembement mind a Momentum, mind a kormányváltó erők közös céljaival, ezért méltatlanná vált a párttagságára.

A Momentum elnöksége ezért a mai nappal azonnali hatállyal felfüggesztette Vancsura István párttagságát. A felfüggesztés eredményeképpen Vancsura nem jogosult a pártban tisztséget viselni, a párt nevében politikai vagy bármilyen tevékenységet végezni és bárminemű információhoz hozzáférni.

Vancsura István a jövőben tett megnyilvánulásai az ő magánvéleményét tükrözik, és semmilyen módon nem kapcsolódnak a Momentumhoz.

Momentum Mozgalom Elnöksége

Budapest, 2022. január 20.”

Háttér:

Vancsura István pár napja a KecsUP Facebook oldalán olyanokat kommentelt, hogy Bodrozsán Alexandra nem méltó a jelöltségre, vele nem fog győzni az ellenzék. Azt is megírta, hogy ki fog állni a nyilvánosság elé, és elmondja majd, miért gondolja ezt. Ez még megtörténhet, de a közlemény szerint ezt már nem a Momentum aktív tagjaként teheti meg.

- Advertisement -
Exit mobile version