Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

- Advertisement -

Egy újraélesztett hagyomány kapcsán rendeztek hangversenyt az iskolában. Fiatal virtuózok csillogtatták meg tehetségüket a közönség előtt. Szólistaként léphettek a tribünre, hátuk mögött a Kecskemét Szimfonikus Zenekar kiváló zenészeivel.

A rendezvény gyökerei egészen 1997-ig nyúlnak vissza, mikor is Gerhát László korábbi zenekarvezető, zongoraművész ötlete alapján létrejött az első hangverseny. Gerhát ezúttal is jelen volt a jeles eseményen a nézők soraiban.

A több mint húsz éven át tartó programsorozatnak sajnos a COVID járvány véget vetett, és a szervezők most látták újra elérkezettnek az időt arra, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak a végzős tanulók számára.  Mivel legtöbbjük felvételizett a zeneakadémiára, így kiváló alkalom volt a zeneszerető publikum előtti fellépés.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A szervezésben aktív szerepet vállalt a Hírös Agóra, valamint Hollókői Huba jelenlegi karmester, művészeti vezető, aki elmondta, hogy számára is nagy meglepetést okozott a fellépők felkészültsége. Magabiztosan léptek a nézők elé, észrevehetettlen volt a tűzkeresztségen átesők lámpaláza.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A helyszín kiválasztásánál figyelembe vették, hogy a fellépők hazai pályán szerepeljenek, és egy új terem ne nyomja rá a bélyegét az előadásra, ezzel kiiktatva a felesleges stresszforrási lehetőséget.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

A szervezők szeptember óta készültek az eseményre, amelyre a fellépőket a felkészítő tanárok delegálása alapján választották ki.

Olyan meglepő színfoltok jelentek meg az est folyamán, mint az orgona, fuvola és még két gyönyörű áriát is élvezhetünk.

Fotó: Varga László/kecsup.hu

Ezentúl várhatóan ismét minden évben megrendezik az eseményt, hogy újabb diákok szerezzenek szakmai tapasztalatot élesben. A mostani fellépőket látva nem kizárt, hogy némelyikükkel akár nemzetközi fellépéseken is találkozhatunk majd.

- Advertisement -
Exit mobile version