Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Közel 100 ezer aláírásnál tart az ellenzék a népszavazás előtt

- Advertisement -

Közel 100 ezer aláírás gyűlt már össze a Karácsony Gergely által csak jövővédő népszavazásnak nevezett referendum ügyében. Erről a főpolgármester számolt be a Facebook-oldalán.

Posztjában Karácsony azt írja, az ellenzék legfontosabb feladata, hogy feje tetejéről a talpára állítsa a politikát, leváltsa a szolgálat helyett csak uralkodni képes kormányt és visszaadja az embereknek a lehetőséget, hogy szabadon döntsenek a sorsuk felett.

Erről szólt az előválasztás, ahol az emberek döntöttek arról, hogy kik legyenek a változást képviselő jelöltek és erről szól a népszavazási kezdeményezés is, hogy végre a valóban fontos kérdésekben érvényesüljön az emberek akarata. És ez vezet el minket a kormányváltáshoz, és Márki-Zay Péter vezetésével egy olyan új kormány megalakulásához, amelyik nem uralkodni, hanem szolgálni akar

– olvasható a bejegyzésben.

Tavaly nyáron Karácsony Gergely kezdeményezett több kérdésben is népszavazást, melyek közül végül kettőt engedett át a Nemzeti Választási Iroda. Ezek a következők:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Ahhoz, hogy a kérdéseket hitelesítsék és megvalósuljon a referendum, az ellenzéki pártoknak 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük a hónap közepéig.

Kecskeméten csütörtökön itt írhat alá

– 08:00 – 10:00 – Piac (Budai utca)
– 09:00 – 14:00 – MSZP iroda (Katona J. tér 18.)
– 14:00 – 18:00 – DK iroda (Jókai utca 5.)
– 14:00 – 16:00 – Malom Központ előtti tér
– 15:00 -17:00 – Szarvas tér (kisposta)
- Advertisement -
Exit mobile version