Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nehezen értelmezhető műsorszám a 130 milliárdos MTVA-n

- Advertisement -

Január 9-én hozta össze a közmédiának mondott állami hírgyár azt a bő két perces műsort, amelyet egy twittelő azzal osztott meg, hogy

ezt érdemes megőrizni, ezt látni kell.

A hossza alapján nem lenne nehezen emészthető vagy felfogható, a tartalma annál inkább zavarba ejtheti a nézőket. A műsorvezető szerint egy röpke biológia óra következik, majd fotókon mutat különböző állatokat, amelyek egyikéről azt gondolnánk, hogy elevenen szülő, mégis tojással szaporodik; de van köztük olyan állat is, amelyik a férfi szerint hol elevenen, hol tojásban hozza világra az utódját. Néhány ilyen állatot mutat. Majd a blokk végén (Hírek+ van kiírva) elmondja, hogy alig várta már, hogy a következő képet megmutathassa.

Furcsán szaporodó állatok után egy kínai nőt is megmutatott az M1

Ekkor egy a vállán tetovált, nekünk háttal álló nőt mutat (a műsorvezető szerint egy ballagáson fotózták), akinek a vállára az van írva, hogy Made in China. A műsorvezető ekkor a következőket mondja:

„Ő nem vacakolt azzal, hogy valamilyen nemzeti színű zászlót kitegyen a ruhácskájára, hanem egyszerűen oda a vállacskájára tetoválta, hogy ő honnan származik, Made in China. Hát ez senkit nem lepett meg, bár ha az érettségin előttem ülne, nem sok információt tudnék leolvasni a hátacskájáról. Hamarosan jövök vissza.”

Utóbbi kijelentést mi el tudnánk engeni a fülünk mellett, és nem is hiányolnánk az efféle műsorokat egyetlen csatornáról sem, azonban szívesen meghallgattuk volna utána mégis, hogy vajon a szerkesztőknek mi volt a szándékuk ezzel a két perccel. Magyarul azzal, hogy egy különleges szaporodású állatokról szóló blokkot miért egy magát kínainak valló nő fotójával zártak.

Választási évben újabb milliárdok az MTVA-nak

Idén a mindenki adóforintjaiból működő MTVA már 130 milliárd forintból zúdíthatja a nézőkre akár azt is, hogy a kormány miatt nekünk békés, áldott ünnepünk lehet (lehetett – a szerk.). Vagy aktuálisabban esetleg választási útmutatóval is kedveskedhet a nézőknek, hogy milyen pártokra nem lenne jó szavazni a választáson.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version