Magyar repülő szállítja a német fegyvereket Ukrajnának

- Advertisement -

A Pápán állomásozó NATO Nehéz Légiszállító Ezred egyik magyar felségjelzésű C-17 repülőgépe 50 darab német Panzerfaust-3 páncéltörőt 200 rakétával, 400 darab Stinger légvédelmi rakétát szállít Hollandiából Ukrajnának. 100 darab mesterlövész puskát is visz a gép Hollandiából 30 ezer tölténnyel, és két aknakereső tengeri búvárhajót – írja a hvg.hu.

A lap azt írja, onnan lehet a magyar repülőről, hogy a holland védelmi minisztérium közölt erről egy fotót. Ezen jól látszódik a szállítógép a magyar zászlókkal és a Pápa felirattal. A HVG emlékeztet, hogy vasárnap este derült ki, hogy az uniós fegyverszállítások logisztikai központja Lengyelország lesz, így feltételezhető, hogy a fegyvereket először oda szállítják.

A lap hozzáteszi, hogy Magyarország nem ajánlott fel fegyvereket Ukrajnának, és Orbán Viktor ehhez annyit fűzött, hogy ha akarnánk se tudnánk küldeni ilyen szállítmányt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version