Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szeberényi a kormányt fényezi egy az EU-nak köszönhető fejlesztés okán

- Advertisement -

Örvendetes, hogy Kecseméten új nővérszálló épül, hiszen minden pénz, ami az egészségügy fejlődését segíti, úgy kell, mint sivatagnak a víz. Egy néhány éves felmérés szerint, még a Fidesz szavazóinak többsége is úgy véli, hogy inkább kórházakat kell építeni és fejleszteni, mint stadionokat építeni.

Szóval nem baj, ha egy városvezető örül a városában megvalósuló fejlődéseknek, ugyanakkor joggal várhatja el tőle a közvélemény, hogy egy-egy fejlesztés dicséreténél fontos részleteket is tárjon a közvélemény elé.

Szeberényi Gyula Tamás olyan fontosnak tartja a nővérszálló építését Kecskeméten, hogy mostanában erről kétszer is beszámolt Facebook oldalán, már úgy is mint a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje a Bács megyei 2-es körzetben.

Január 29-én ezt posztolta:

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Itt pedig a január 30-i posztja:

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

A #folytatjuk egyértelműen arra utal, hogy a megosztás Szeberényi Gyula Tamás fideszes kampánytevékenységének egy szösszenete. És az is jól látszódik, hogy az utóbbi posztban egyértelműen a magyar kormány tevékenységét dicséri, és itt említi meg a kecskeméti nővérszálló épülését is.

De miről is van szó?

A kecskeméti kórház az önkormányzati sajtó egyik cikkét beemelve azt írja, hogy

„Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg – jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós elmondta, négy helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán – új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik… a kórház területén egy 80 férőhelyes nővérszálló létesül, mintegy 658 millió forint értékben. A kétszintes épületben 20 darab 30 m2-es garzon kap helyet 2-2 férőhellyel, valamint 40 db 17 m2-es minigarzont is kialakítanak a mintegy 2000 m²-es szállón.”

A szerződés szerint nem állami támogatásnak minősül

Vagyis ebből is kitűnik, hogy az a fejlesztés, aminek Szeberényi is örül, az Európai Unió pénzéből valós meg. Olyannyira EU-s pénzről van szó, hogy a támogatási szerződésben le is írják, hogy ez nem minősül állami támogatásnak egy hivatkozott uniós dokumentum szerint.

Az EU pénze jól jön, még ha nem is említi meg, de azért Brüsszel miatt is menetel Szeberényi

Miközben tehát a fideszes jelölt Szeberényi Gyula Tamás a kormányt fényezi a fejlesztéssel, nem tett említést arról, hogy az Európai Unió pénzéből történik a nővérszálló építése. Nem olyan régen, amikor az újabb úgynevezett békemenetet szervező kormánypárti szervezet bejelentette, hogy márciusban újra lesz séta az Orbán-kormányért, akkor Szeberényi Gyula Tamás megírta, hogy ő ismét ott lesz, mert bizonyítanunk kell Brüsszel felé”.

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Egykor a kecskeméti Fidesz osztott meg megtévesztő üzeneteket

Korábban a kecskeméti Fidesz nem egyszer, EU-s pénzekből megvalósuló fejlesztésekről készített olyan grafikát, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a kecskeméti Fidesz fejleszti a várost.

Ajánljuk korábbi cikkünket is:

Brüsszelezik Szeberényi, miközben brüsszeli pénzek farvizén is kampányol

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version