Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbán újra a Kossuth rádióban indította a péntek reggelt

- Advertisement -

Orbán Viktor a kegyelmi ügy kirobbanása óta még a kormánypárti médiában is alig szólalt meg, de most újra hallhattuk őt péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című adásában.

A kormányfő beszélt többek között a közel-keleti konfliktusról, szerinte jól érzékelik Európában a vezetők és a polgárok is, hogy a világ veszélyessé vált, mindenki attól retteg, hogy a konfliktus más államokra is kiterjedhet, így mindenki jobban jár, ha sikerül lenyugtatni a konfliktust.

Az ukrán háborút másképp kell kezelni, mert ez egy jelentős konfliktus, itt a szomszédunkban, mondta. Orbán szerint egy fejezete az orosz-ukrán háborúnak lezárult, de szerinte a NATO is csúszik bele a háborúba. Azt újra megerősítette, hogy amíg nemzeti kormány van, addig Magyarország nem vesz részt a háborúban.

„Azért dolgozom minden alkalommal, hogy elkerüljük azt a helyzetet, hogy a Magyarországnak járó pénz Ukrajnában landoljon” – mondta Orbán, aki szerint ezt lehet vétónak nevezni. Szerinte a lehető legkevesebb pénzt kell odaadni Ukrajnának, mert az európai középosztály szenved, és gazdasági szempontokat sorolt.

A miniszterelnök szerint rossz bőrben van a szólásszabadság Európában, a politikusok, az egyetemek és a média egyszínűvé váltak, olyan „vélemény-úthenger” uralkodik, ami azt eredményezi, hogy két ellenkező politikai irányultságú német újság ugyanazt írja – fejtette ki Orbán.

A Brüsszelben betiltott Natconról elmondta, hogy „nyíltan megfenyegették a szállodásokat, a cateringeseket”. Brüsszelben elővette a Soros-tervet, amiben szerinte le van írva, hogyan kell szétverni Európát. „Soros György megírta, hogy minden évben be kell hozni egymillió migránst” – mondta Orbán, aki szerint nyilvánvaló politikai szándék van erre Európában.

Szó esett a migrációról is, szerinte a „szigorúskodás” nem segít, az a kulcs, hogy szabad-e egy migránsnak letelepedési engedély nélkül tartózkodni egy országban. Ez után a mezőgazdaság került szóba, itt Orbán az ukrán gabonadömpingről kezdett el beszélni. Elmondta, hogy „ez nekünk is baj, mi ugyan meg tudjuk védeni a saját piacunkat, de azokon a piacokon van a bajunk, ahol eddig eladtuk a gabonát.” Hozzátette, hogy az ukrán oligarchák és a nagy amerikai cégek nyernek az orosz-ukrán háború miatt kialakult gabonadömpingen.

Öt pontot sorolt fel Orbán, ami miatt a mostani brüsszeli vezetésnek mennie kell. Szerinte a politika nem egy bonyolult műfaj, de most kampány van, „ilyenkor tölteni kell és lőni, ezért tartunk ma kampánynyitót”. Az európai parlamenti választás tétje, hogy a háborúpártiak vagy a békepártiak nyernek-e – tette hozzá.

A Fidesz délután úgynevezett „Választási Manifesztumot” fogad el az európai parlamenti választásra készülve, ez arról fog szólni, hogy mi a június 9-i választás tétje. Menczer Tamás kommunikációs igazgató a Facebookon közölte, hogy a manifesztumot április 19-én, pénteken délután fogadják el, a Fidesz kampánynyitóján a Millenárison, ahol Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminiszter és Deutsch Tamás EP-listavezető is felszólalnak majd.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version