fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

Újabb Gripen riasztás, március közepe óta ez volt a hatodik

- Advertisement -

Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket március 28-án, a kora esti órákban egy szerb felségjelzésű, Belgrádból Szentpétervárra tartó civil repülőgép miatt, írja az MTI. Ez már a harmadszori riasztás volt két héten belül.

A repülőgép a lengyel légtér felett kapott bombafenyegetést, ezért onnan visszafordították Belgrád felé. Emiatt a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja elrendelte a magyar Gripenek felszállását.

A szerb felségjelzésű gépet a magyar légtérbe érkezéskor a vadászgépek azonosították, majd a magyar–szerb határig kísérték, ahol az elhagyta a magyar légteret. Ezt követően a Gripenek a határ menti térségben maradtak, és járőr feladatot hajtottak végre, majd a civil gép földet érését követően, visszatértek a kecskeméti bázisra.

Március közepe óta ez volt a magyar Gripenek hatodik riasztása. Legutóbb, múlt hét hétfőn egy azonosítatlan légijármű miatt szálltak fel a vadászgépek, azelőtt pedig három esetben ugyancsak bombafenyegetés miatt riasztották őket.

Hasonló cikkünk:  A kormány költekezne, ehhez úgy tűnik a magyarok eladósítása az út
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...