fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Bombával fenyegetőzött egy férfi Kecskeméten

- Advertisement -

Két szokatlan hívást is kapott a Bács-Kiskun vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese. Az első telefonnál arról tett bejelentést egy ismeretlen, hogy Kecskemét egyik utcájában bomba fog robbanni. A rendőrök a helyszínre siettek a bejelentés ellenőrzésére, valamint hogy intézkedjenek a személy- és vagyonbiztonság védelme érdekében.

Alig három perccel az első bejelentés után egy másik telefonszámról hívták az ügyeletet, amikor is udvariasan bemutatkozva egy férfi az után érdeklődött, hogy volt-e bombariadó az utcájában, ahol lakik. Mivel a bejelentésről az eltelt rövid idő alatt magán a fenyegetőzőn kívül más nem szerezhetett tudomást, a rendőrség újabb egységgel vonult ki, majd becsöngettek a 46 éves férfihoz, aki hívta az ügyeletet. A helybéli férfit elfogták, és a lakását a nyomozók átkutatták, elő is került az a mobiltelefon, amelyről a fenyegető hívás érkezett.

Hasonló cikkünk:  Az aktív látogatói szemléletre alapoznak a Kecskeméti Vadaskert fejlesztésénél (videóval)

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanújával hallgatták ki, azonban egyelőre nem adott magyarázatot a tettére.

A rendőrség, a mentők, és a katasztrófavédelmi munkatársak minden hívást komolyan vesznek, akkor is ha gyermekcsínyről van szó, vagy esetleg egy felnőtt otromba tréfájáról. Az ezekre történő reagálás veszélybe sodorhatja a valóban segítségre szorulók életét. A segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata önmagában is jogsértő, hiszen szabálysértésnek minősül.

A köznyugalom megzavarására alkalmas hamis bejelentések minősített esetben akár ötévi szabadságvesztéssel is bűntethetőek.

via police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...