fbpx

FRISS HÍREK

Józsa járható utakat, az illegális szemétlerakatok felszámolását és erős civilszférát akar

- Advertisement -

Az országgyűlési választásokat követő első kecskeméti közgyűlésen a Fidesz frakcióvezetője, Fekete Gábor arról beszélt, hogy vége a kampánynak, majd a Fidesz kampánygondolatait sorolta, hogy a kecskeméti ellenzék Kecskemétről fegyvereket és katonákat küldene a háborúba

– ezzel dezinformációt terjesztve hamisan, amiről itt írtunk a kecsUP-on. Fekete felszólalását az önkormányzati sajtó kritika nélkül lehozta és idézte a nyilatkozatot, és nem tette hozzá, hogy amit a fideszes képviselő kiejtett a száján, az szín tiszta hazugság.

A városi ellenzéki frakció, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja nevében Józsa Bálint szólalt fel, aki Feketével szemben inkább a városi ügyekre fókuszált.

Józsa gratulált a két fideszes megválasztott országgyűlési képviselőnek, Salacz Lászlónak és Szeberényi Gyula Tamásnak, akiknek a figyelmébe néhány olyan ügyet ajánlott, amelyek az elmúlt évek, vagy helyenként évtizedek viszontagságai miatt elmaradtak Kecskeméten. Az ellenzéki képviselő ide sorolta a következő ügyeket:

  • „harcolni egy igazságosabb önkormányzati rendszerért, ahol nagyobb autonómiát élveznek a helyhatóságok. Nem jelent mást, mint hídépítést.” Ezt Józsa azzal kapcsolta össze, hogy
  • kezdetnek azzal is beérnék, ha mondjuk azt a hidat a Halasi úti felüljárónak hívnák, és csupán az évek óta életveszélyes állapotok felszámolását el tudná érni a két fideszes parlamenti képviselő.
Hasonló cikkünk:  Építkezés nem, hanem a kecskeméti pályaudvar tervezésének az értékelése zajlik

De ilyen további ügyek közé tartozik az, hogy

  • a várost elönti a szemét és az is, hogy
  • az 5-ös autóút, Szeged irányából érkezők a felüljáróról nem egy virágzó megyeszékhelyet láthatnak, hanem egy szegregátumot, ami inkább tűnik szeméttelepnek, mintsem lakóövezetnek. Ahová illegális módon, kis összegekért átszállítják a város más részeiről Kecskemét szemetét.

Józsa is elmondta, hogy véget ért a kampány és elkezdődhet a tényleges munka, ezért most már eljött az ideje annak, hogy Kecskemétnek és térségének járható útjai legyenek. A független lokálpatrióták segítő szándékát és ötleteiket pedig csatornázzák be érdemben az önkormányzati döntéshozatalba.

„Járható utakat, illegális szemétlerakatok felszámolását, a szegregációk helyzetének javítását, erős civilszférát és egy innovatív Kecskemétet képzelünk el.”

– zárta a felszólalását a széchenyivárosi önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó cikkünk:

A Fidesz frakcióvezetője hazugsággal kérte az ellenzéket, hogy fejezze be a békétlenséget

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...