Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ezért tegyél belső hővédő rolót az ablakra

- Advertisement -

Miért kell egyáltalán belső hővédő roló az ablakra?

Nyaraink egyre melegebbek és nem mindenhol oldható meg a légkondicionáló beszerelése. Érdemes hát alternatív megoldásokat keresgélni, és erre lehet tökéletes megoldás, ha felkerül egy belső hővédő roló az ablakra.

A globális felmelegedés gyorsulásával egyre melegebb nyarak elé nézünk, ezért érdemes mindent elkövetni, hogy otthonunk hűtéséről gondoskodjunk. Vannak komolyabb beruházást igénylő lépések, mint a ház külső szigetelése, és vannak apróságok, amiket könnyedén megoldhatunk kis költségvetésből is, ilyen például a belső hővédő roló ablakra szerelése.

A közvetlen napsugárzás üvegházhatás elven rendkívüli módon fel tudja melegíteni a lakást. Itt a nap rövid hullámhosszú sugarai bejutnak az ablaküvegen keresztül a lakásba, ahol a falak és a bútorok felmelegszenek tőle és elkezdik sugározni a hőt. Ezek viszont már hosszú hullámhosszú sugarak, amik nem tudnak kijutni az ablaküvegen keresztül, ezért csapdába esnek odabent és egyre jobban felfűtik a lakást, nem ritkán az elviselhetetlenség határáig.

Ahhoz, hogy ezt a folyamatot megakadályozzuk, meg kell állítanunk a napsugarak bejutását. Ez a normál ablakokon egy-egy fényzáró függöny segítségével viszonylag könnyen és jól orvosolható. A tetőtéri ablakok ferde síkja miatt azonban ez nem jelent megoldást. Itt csak a belső hővédő roló ablakra erősítése segíthet.

A tetőablakra helyezett hővédő roló megakadályozza a napsugarak bejutását a lakásba.

Mitől lesz hővédő?

Alapvetően minden árnyékoló eszköz bizonyos fokig hővédelmet is ellát, hiszen megfogja a napsugarak egy részét. Amitől azonban a belső hővédő roló az ablakon rendkívül hatékony tud lenni, az a különleges anyaga. Ezek a rolók ugyanis nem egyszerűen csak árnyékolnak, de vissza is verik a nap sugarait, így azok még olyan mértékben sem tudnak a lakásba jutni, mint a függöny esetében.

Külső vagy belső hővédő rolót használjunk?

A legideálisabb természetesen, ha az ablaküvegig sem jutnak el a nap sugarai, ehhez pedig a tetőablak külső oldalára kell kerülnie az árnyékolásnak. Sok esetben azonban ez vagy nem megoldható, vagy olyan költséges, amit nem bír el a családi kassza.

A hővédő roló az ablak belső keretére erősítve is tökéletesen véd, ugyanakkor utólag is könnyedén beszerelhető és költségei jóval alacsonyabbak, mint a külső roló felhelyezésének.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version