Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ukrán gép vitte Magyarországon keresztül az ukrán hadseregnek szánt török drónokat

- Advertisement -

Rétvári Bence éppen hétfőn ismételte el a parlamentben sokadszor azt a kormányzati állítást, hogy „Magyarország nem engedi, hogy a területén keresztül fegyvert szállítsanak Ukrajnába”.

Vasárnap és hétfőn is átrepült Magyarország fölött a Meridian Airlines ukrán légiszállító társaság AN-12-ese – derül ki a Flightradar, repülési adatokat rögzítő honlapról. A teherszállító gép először a törökországi Tekirdağ repülőteréről szállt fel és repült Bulgárián, Románián, Magyarországon és Szlovákián keresztül a lengyelországi Rzeszowba.

Tekirdağa török gyártású Bayraktar katonai drónok gyártóhelye (magyarul Rodostó). Törökország nyíltan támogatja ezekkel a fegyverekkel az ukrán hadsereget, így szinte biztos, hogy ebben az esetben is ilyeneket szállított a Meridian AN-12-ese.

A gép egyébként szinte naponta repül Lengyelországba a Flightradar alapján, egy nappal korábban, május 8-án a bolgár kikötővárosból, Burgaszból indulva repült át szinte ugyanezen az útvonalon, Magyarországon fölött Rzeszowba.

Bulgária korábban bejelentette, hogy fegyvert nem, de katonai védőfelszerelést szállít Ukrajnának, a magyar kormány az erre irányuló kijevi kérést is elutasította korábban.

Ez azért is érdekes, mert a magyar kormányzati retorika szerint Magyarország nem hogy nem szállít fegyvert Ukrajnának, még ahhoz sem járul hozzá, hogy a területén keresztül fegyvert szállítsanak.

Amikor pedig kiderül, hogy magyar lajstromjelű katonai gépek végeztek ilyen szállítást, akkor a kormány arra hivatkozott, hogy ez egy NATO-szállítás volt. Ebben az esetben viszont ukrán gép végezte a szállítást.

via azonnali.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version