Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Mohácson megszűnt a szülészet – a Fidesz az ellenzéket vádolta kórházi osztályok bezárásával

- Advertisement -

Heteken keresztül ijesztgette a Fidesz és sajtója a lakosságot azzal, hogy Márki-Zay Péter vidéki kórházi osztályokat zárna be, ha megnyeri az ellenzék a választást. Ez már kiderült, hogy nem így lett, az állításról pedig nem jogerősen a bíróság mondta ki, hogy hazugság volt. Egy olyan mondatot idéztek Márki-Zaytól, amit nem mondott, és amelyben éppen arról volt szó, hogy a vidéki szülészetektől akár búcsút is lehet venni.

Kecskeméten először a fideszes önkormányzati sajtó harsogta a fenti – a bíróság által nem igaz- mondatot, belekeverve Bodrozsán Alexandra képviselőjelöltet egy közös fotóval Márki-Zay Péterrel. Még azzal is ráerősítettek, hogy nem csupán a fotó alá írták le (ahogy szokásos), ki látható a képen, hanem magára a fotóra is elég nagy betűkkel ráírták, biztos ami biztos. Majd ugyanezt tette a kecskeméti Fidesz, amely közleményben ugyancsak a vidéki kórházakat (így a kecskemétit) féltette az ellenzéktől. Természetesen az önkormányzati sajtó sietett leadni a közleményt, így napokon belül két hasonó rémíszgetés jelent meg a felületein.

A Fidesz győzőtt – Mohácson megszűnt a szülészeti ellátás

Most pedig ott tartunk, hogy a választás után szűk két hónappal a Mohácsi Kórház igazgatója azt közölte a lakossággal, hogy mától megszűnik a szülészeti ellátás a kórházban, azt a pécsi klinika veszi át. Az indok:

szakmaspecifikus koncentráció.

Ez lett tehát a veszte a mohácsi szülészetnek. Esetleg megjegyezhetjük a kifejezést. A gyermekáldást váró családok máris aggodalmukat fejezik ki szerte a Facebookon.

Orbán Viktor miniszterelnök éppen minap közölte, hogy a magyar családok nyugodtan aludhatnak.

- Advertisement -
Exit mobile version