fbpx
11.6 C
Kecskemét
2024. április 18., csütörtök

FRISS HÍREK

A ringben Magyarország és az USA, csörte a felmondott adóegyezmény miatt

- Advertisement -

Lépésre késztette az amerikai kormányzatot a magyar kormány döntése, miszerint megvétózza az Európai Unió új, 15 százalékos globális minimumadójának bevezetését. Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken közölte, hogy felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es kettős adóztatást kizáró egyezményét – írja a Portfolio.

A bejelentésre három miniszter is megszólalt.

Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének, s az azzal járó adóemelésnek – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. Szerinte a globális minimumadó bevezetése azt jelentené, hogy a magyarországi termelő vállalatok társasági adóterhelése gyakorlatilag a duplájára emelkedne. Ez magyar munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Az Egyesült Államok nyomást akar gyakorolni Magyarországra a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodás felmondásával, hogy változtassa meg álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban – nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Hasonló cikkünk:  Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén úgy látja, hogy ez nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy Magyarország fogadja el a globális minimumadót. „Az Egyesült Államok elég nagy hatalom ahhoz, hogy ne ilyen kisstílű nyomásgyakorlást alkalmazzon”.

A parlament Gazdasági Bizottsága a hétfői ülésének napirendjére is felvette a kérdést, ugyanis 3. pontként szerepel, hogy a Magyarország gazdasági érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról szóló politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatot tegyenek. A napirend szerint a bizottság dönt arról, hogy önálló indítványt nyújtanak be.

via portfolio.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...