fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

A ringben Magyarország és az USA, csörte a felmondott adóegyezmény miatt

- Advertisement -

Lépésre késztette az amerikai kormányzatot a magyar kormány döntése, miszerint megvétózza az Európai Unió új, 15 százalékos globális minimumadójának bevezetését. Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken közölte, hogy felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es kettős adóztatást kizáró egyezményét – írja a Portfolio.

A bejelentésre három miniszter is megszólalt.

Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének, s az azzal járó adóemelésnek – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. Szerinte a globális minimumadó bevezetése azt jelentené, hogy a magyarországi termelő vállalatok társasági adóterhelése gyakorlatilag a duplájára emelkedne. Ez magyar munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Az Egyesült Államok nyomást akar gyakorolni Magyarországra a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodás felmondásával, hogy változtassa meg álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban – nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Hasonló cikkünk:  Lelkes állatvédők, aktív civilek, hiányos ügyeleti rendszer – állatvédelem Kecskeméten

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén úgy látja, hogy ez nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy Magyarország fogadja el a globális minimumadót. „Az Egyesült Államok elég nagy hatalom ahhoz, hogy ne ilyen kisstílű nyomásgyakorlást alkalmazzon”.

A parlament Gazdasági Bizottsága a hétfői ülésének napirendjére is felvette a kérdést, ugyanis 3. pontként szerepel, hogy a Magyarország gazdasági érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról szóló politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatot tegyenek. A napirend szerint a bizottság dönt arról, hogy önálló indítványt nyújtanak be.

via portfolio.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...