Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Baj van!!

- Advertisement -

„Baj van, baj, baj van, baj.
Gyenge a fű, hülye a csaj
Nedves a dohány, kevés a lé
Baj van, baj, ez nem oké.”

Énekelte a Tankcsapda valamikor nyolcvanas évek végén.

„A lábam alatt omlik a föld” – dúdolja most magában Orbán Viktor

2022. jó évnek indult a kormány és a nép szempontjából. 13. havi nyugdíj, szja visszatérítés, állami beruházások, zajoltt a szokásos Kádár korszakra hajazó NER korszak. Közben ugyan kitört egy háború a szomszédban, a nyugat elkezdte gazdsági szankciókkal lassítani az agresszornak tekintett Oroszországot.

Mi, magyarok, vagy legalábbis a kormányunk pedig a történelem korábbi döntéseihez hasonlóan most is úgy néz ki, hogy a rossz oldalhoz kezdte el odatolni a farpofáit: beszólunk az EU-nak, kötözködünk az USA-val, közben baráti érdemrendet veszünk át Oroszországtól.

Baj van, baj, ez nem oké – válaszolt az EU és a világgazdaság

Egy éve várjuk az EU-tól az ingyenpénzt és az olcsó hitelt. Ehhez ugyan el kéne fogadni néhány olyan dolgot, amivel a nyugathoz tartozásunkat erősítenénk, és még az állampolgároknak is jobb lenne. De ilyet Orbán Viktor nem tesz. Úgyhogy a romló gazdasági adatokat látva a világgazdaság elkezdi értékén kezelni a forintot. Látják, hogy nincsenek már gazdaságilag erős barátaink. Az EU nem ad pénzt, az USA felmondja a kettős adóztatás tilalmát, Németország elhúzódó energiaválságra készül, és a magyar gazdaság nagyon függ a némettől. Nincs aki megvédjen minket. És ilyenkor már azok is csak drágán adnak kölcsön, akik eddig bíztak bennük. A forint elszáll, jobban, mint a háborúban álló ukrán hrivnya. „Persze, a ti szomszédotok nem áll háborúban, nektek könnyű” – válaszolja a kormány és még nevet is a saját viccén.

Kapd el a nőt, de meg ne öld! – KATA ebbe belepusztul

Így aztán a kormány most elkap mindenkit akinél még van egy kis fölösleges pénz. A KATA például egész kellemes adó. 5%, ha kimaxolod egész évre. Ha nem használod ki a teljes keretet, akkor is megáll 10-15% körül az adó mértéke. Plusz persze a költségek, hisz nem lehet mindenki Rogán Cecília, hogy 100%-os profitot állítson elő.

Tehát egy KATA vállalkozó megtermel évente 12 millió bevételt, befizet 600.000 forint KATÁT, egy kis helyi adót, kifizeti a  nagyságrendileg 5-6 millió forintnyi költségeit és a maradék pénz az ő fizetései. Havi 400 nettó megmarad kb.

Erre tenyerel most rá a kormány. Ne, ne maradjon ennyi pénz a KATA-soknál, mert nagyon nagy baj van a gazdaságban, a csőd szélén áll az ország. A kormány nem kér. Elveszi, amiről azt gondolja, hogy neki jár. Másfélmillió ember, akiket érint ez a változás, azon gondolkozik, hogy neki mi jár.

És egyre hangosabban kiabálják:

Tankcsapda   Baj van

 

- Advertisement -
Exit mobile version