Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Király: a KTV főszerkesztője, Kozák Polett mondjon le. Fekete: ne nézzünk balra

- Advertisement -

A nyár közepi kecskeméti közgyűlés sem maradt napirend előtti felszólalások nélkül. A hangnem most visszafogottabb volt a Fidesz részéről, a korábbi üléseken ugyanis személyeskedésbe menően szálltak bele a kormánypártiak az ellenzékiekbe.

Az első szónok Király József volt, aki az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója nevében üdvözölte a Mercedes újabb kecskeméti fejlesztését, hozzátéve, hogy reméli mindez érezhető lesz majd a város kasszájában is, majd gratulált a frissen megválasztott fideszes Jánosi Istvánnak.

Az ellenzéki politikus beszélt a „Krisztusi korban” lévő magyar rendszerváltás tragikus állapotáról, és az azt formáló tényezőkről: háborúról, üres kasszáról, elszabadult árakról, becsapott kisvállalkozókról; és a miniszterelnök fajelméleti fejtegetéséről, amitől az ellenzéki frakció minden tagja elhatárolódik.

Király a kecskeméti ügyekre áttérve elmondta: úgy érzékeli a városban is „a helyzet fokozódik”. A Fidesz azzal, hogy helyben elvesztette a korábbi 2/3-os többségét, még sem hagy arra lehetőséget az ellenzéknek, hogy a várospolitikai ügyekben együttműködés alakuljon ki. Az együttműködést nem egyszer felajánlották az ellenzék részéről – mondta Király,

„azonban a FIDESZ ebben nem volt partner. Mindez látszik a napi várospolitikánkban, a különböző egyoldalú, erőből „átnyomott” döntésekben, melyeket választóink számos alkalommal szóvá tettek, sőt elutasítottak. Nagy port kavart például a Zeneakadémia tervezése és a Színház felújítása, a kórházi bevásárlóközpont és parkolóház építése, és most legutóbb a volt DOMUS parkoló gyors eladása, valamint a Bajza utcára tervezett bölcsőde esete.”

A legutóbbi időközi választások kapcsán pedig azt rótta fel az önkormányzati sajtóval szemben, hogy „a kampányban a FIDESZ a polgárok pénzét használta a saját maga javára a helyi médiában való egyoldalú szereplésükkel. Ezt már a kúria is megerősítette.” Ezen a ponton Király felszólította a Kecskeméti Televízió ügyvezető főszerkesztőjét, Kozák Polettet, hogy azonnali hatállyal mondjon le.

Fekete Gábor dicsérte a városvezetést

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Fekete Gábor korábbi éles politikai jellegű beszéde helyett most visszafogott hangnemet vett fel, amikor a felszólalásában az ellenzék ekézése helyett inkább a városvezetés politikáját és a város fejlődését méltatta.

Kiemelte a Mercedes múlt hetén bejelentett nagyvolumenű fejlesztését. Utalt Szijjártó Péter miniszterre, miszerint a beruházás értéke 400 milliárd forint, ami az idei esztendő eddig bejelentett legnagyobb beruházása Magyarországon. Fekete a jövő kapcsán elmondta, hogy ezzel újabb munkahelyek jönnek létre Kecskeméten, mintegy 3000. Ez Kecskemét szempontjából olyan siker, ami biztonságot és stabilitást nyújt.

Fekete a felszólalásában még felsorolta az elmúlt időszakban a városba érkezett tőkésvállatokat és a jelentősebb fejlesztéseket. Az irányt jónak ítélte, a városvezetést dicsérte az eddig meghozott döntései miatt. A végén azért egyet odaszúrt az ellenzéknek, amikor azt üzente, hogy előre menjenek és ne nézzenek balra.

Kapcsolódó cikkünk:

Fordulat: A Kúria szerint is törvényt sértett a Kecskeméti Lapok a kampányban

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version