Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Helyzetjelentés: jól halad a Kalocsa-Paks híd építése

- Advertisement -

Süli János, Paks korábbi kormánypárti polgármestere azt írta közösségi oldalán: „Megígértük, megépítjük!” A Kalocsa és Paks között épülő Duna-híd munkálatai a múlt év elején kezdődtek.

A híd átadása után hetven kilométeres kerülőút válik majd szükségtelenné. A 2024 nyarán elkészülő beruházásnak köszönhetően a Duna bal partjáról mintegy negyedóra alatt lehet majd elérni az M6-os autópályát.

Süli emlékeztetett arra, hogy a projekt körül sok volt a kétség. A beruházás környékén járók manapság azt látják, négy, úgynevezett zsaluzókocsi dolgozik azon, hogy a két part közötti teljes összeköttetés létrejöjjön 2023 végére. A politikus hozzátette, az új átkelő kivitelezése tavaly február óta tart.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg. A kivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi. Az átkelő és hozzá kapcsolódó úthálózat kivitelezésének összértéke kilencvenkétmilliárd forintot tesz ki.

via Magyar Hírlap

- Advertisement -
Exit mobile version